Zvjezdoslav Mrkva

ShareTweetSave
1

Narežite crveni kupus na tanke trakice i začinite ga s malo maslinovog ulja, soli i par kapi limunovog soka. Mrkvu narežite ili naribajte na tanke listiće.
Šaku oraha stavite u vrećicu i dobro istucite batom za meso (želimo dobiti komadiće, ne mljevene orahe). Špekec, ako nemate već narezani, narežite na tanke šnite, a sir na malo deblje. Dajte i psu malo ako Vas žica, nemojte biti škrtice.
Pecivo vodoravno prerežite na pola.

2

Spremni?
Par kapi maslinovog ulja zagrijte na tavici i kratko popržite špekec, da postane hrskav.
Ako treba, odlijte višak masnoće iz tavice pa prepecite mekane polovice peciva dok se lijepo ne zarumene.

3

Kad je pecivo gotovo, malo smanjite vatru i ubacite listiće mrkve u tavu. Začinite ih orasima, medom, sokom od limuna, malo soli i dobrim prstohvatom ljute paprike. Nek se krčkaju par minuta da pokupe sve te fiiine okuse, ali nek ostanu svježi i hrskavi - nešto kao topla marinada.

4

Gladni? Ajmo složit Zvjezdoslava!
Na doljnju polovicu peciva namazati majonezu, pa redom - mariniranu mrkvicu, sir, slaninu, kupus. Gornju polovicu peciva namazati kiselim vrhnjem i poklopiti sendvič.

5

Kažu da se prvo jede očima i da su detalji bitni. Servirajte si sendvič u omiljeni tanjur/na dasku, ukrasite si ga po guštu. Nemora biti lijepo samo za goste!

6

Narezali ste previše kupusa, jel da? Odlično, pojačajte još malo dressing, pa uz Zvjezdoslava imate i finu i zdravu salatu.

7

Uživajte i dobar tek Vam želim! :)))

 1 kom. Zobeno pecivo
 60 g Dimljenog špeka
 ¼ kom. manje glavice Crvenog kupusa
 1 kom. mala Mrkva
 5 kom. Oraha
 1 žlica Maslinovog ulja
 1 žlica Limunovog soka
 ½ žličica Meda
 60 g Polutvrdog masnog kravljeg sira (npr. Trapista)
 Sol
 2 žlice Kiselog vrhnja s više % mliječne masti
 ½ žličica Mrvljene ljute paprike

NAMIRNICE

 1 kom. Zobeno pecivo
 60 g Dimljenog špeka
 ¼ kom. manje glavice Crvenog kupusa
 1 kom. mala Mrkva
 5 kom. Oraha
 1 žlica Maslinovog ulja
 1 žlica Limunovog soka
 ½ žličica Meda
 60 g Polutvrdog masnog kravljeg sira (npr. Trapista)
 Sol
 2 žlice Kiselog vrhnja s više % mliječne masti
 ½ žličica Mrvljene ljute paprike

Način pripreme

1

Narežite crveni kupus na tanke trakice i začinite ga s malo maslinovog ulja, soli i par kapi limunovog soka. Mrkvu narežite ili naribajte na tanke listiće.
Šaku oraha stavite u vrećicu i dobro istucite batom za meso (želimo dobiti komadiće, ne mljevene orahe). Špekec, ako nemate već narezani, narežite na tanke šnite, a sir na malo deblje. Dajte i psu malo ako Vas žica, nemojte biti škrtice.
Pecivo vodoravno prerežite na pola.

2

Spremni?
Par kapi maslinovog ulja zagrijte na tavici i kratko popržite špekec, da postane hrskav.
Ako treba, odlijte višak masnoće iz tavice pa prepecite mekane polovice peciva dok se lijepo ne zarumene.

3

Kad je pecivo gotovo, malo smanjite vatru i ubacite listiće mrkve u tavu. Začinite ih orasima, medom, sokom od limuna, malo soli i dobrim prstohvatom ljute paprike. Nek se krčkaju par minuta da pokupe sve te fiiine okuse, ali nek ostanu svježi i hrskavi - nešto kao topla marinada.

4

Gladni? Ajmo složit Zvjezdoslava!
Na doljnju polovicu peciva namazati majonezu, pa redom - mariniranu mrkvicu, sir, slaninu, kupus. Gornju polovicu peciva namazati kiselim vrhnjem i poklopiti sendvič.

5

Kažu da se prvo jede očima i da su detalji bitni. Servirajte si sendvič u omiljeni tanjur/na dasku, ukrasite si ga po guštu. Nemora biti lijepo samo za goste!

6

Narezali ste previše kupusa, jel da? Odlično, pojačajte još malo dressing, pa uz Zvjezdoslava imate i finu i zdravu salatu.

7

Uživajte i dobar tek Vam želim! :)))

Zvjezdoslav Mrkva