Ovo je sendvič koji rado pripremam petkom uvečer da označim kraj radnog tjedna.
Preporučam pojesti ga uz pivkana i u dobrom društvu.
Na prvu izgleda kompliciran ali uz dobru pripremu za čas je gotov.
1. Priprema marinade i obrada mesa
Pileća krilca je potrebno marinirati najmanje 30 minuta a može i preko noći u soja sos umaku, bijelom luku, začinskom bilju, bagremovom medu, dimljenoj paprici i maslinovom ulju.
S pilećih krilca uklonimo marinadu i ostatke bijelog luka te stavimo u pećnicu na 180 c, otprilike 30 minuta, odnosno dok kožica poprimi boju.
Nakon što su pečena, pilećim krilcima odstranimo kosti i odložimo meso na toplom mjestu.
2. Slaganje sendviča
Prerežemo hambi pecivo po pola i donju polovicu premažemo Zvijezda hren umakom.
Na umak polažemo list zelene salate i tanko narezane rotkvice. Slijedi red otkoštenih pilećih krilaca i zatim dodajemo kraljicu okusa Zvijezda majonezu. Poklopimo s gornjim dijelom hambi peciva i sendvič je gotov.
NAPOMENA:
ukoliko niste ljubitelj pilećih krilaca možete ih zamijeniti otkoštenim pilećim batcima te dodati malo ljutih papričica u marinadu i pojačati okus.
Ovaj sendvič je najukusniji ako su se pileća krilca pekla na roštilju a na Vama je da se odvažite isprobati i ovu verziju.
Uživajte!
Servings 1