Zvijezda je rođena

ShareTweetSave
1

Junetinu posolite i dobro miješajte. Ostavite preko noći u hladnjaku pa ponovono promiješajte. Pecivo napravite domaće, s integralnim brašnom ( umjesto crnog u receptu stavila sam 70% integralno i 30% bijelo, https://mojgastro.net/recepti/tijesto/498-crni-kruh-sa-sjemenkama). Ako ne želite praviti kupite gotovo. Prvo na tavici ispecite kriške slanine pa stavite na ubrus da se iscijedi višak masnoće. pljeskavice pecite na toj masnoći s obje strane. Pecivo presijecite vodoravno. Za umak pomiješajte vrhnje i obje majoneze i sitno sjeckani mladi luk. Ostale namirnice očistite, nasijecite tanko, pa prvo namažite obje strane peciva umakom, stavite meso, sir, povrće i polopite. Najveća umjetnost je pojesti ovaj sendvič, ali to je i najslađa borba.

 4 kom. domaćeg integralnog peciva
 800 g junećeg mljevenog mesa
 4 šnita planinskog sira
 4 šnita domaće slanine
 2 kom. rajčice
 8 list(a) zelene salate po izboru
 1 kom. većeg crvenog luka
 1 žličica soli
 3 žlice zvijezda majoneze
 1 žlica kiselog vrhnja
 1 žlica chilly majoneze
 1 kom. mladog luka

NAMIRNICE

 4 kom. domaćeg integralnog peciva
 800 g junećeg mljevenog mesa
 4 šnita planinskog sira
 4 šnita domaće slanine
 2 kom. rajčice
 8 list(a) zelene salate po izboru
 1 kom. većeg crvenog luka
 1 žličica soli
 3 žlice zvijezda majoneze
 1 žlica kiselog vrhnja
 1 žlica chilly majoneze
 1 kom. mladog luka

Način pripreme

1

Junetinu posolite i dobro miješajte. Ostavite preko noći u hladnjaku pa ponovono promiješajte. Pecivo napravite domaće, s integralnim brašnom ( umjesto crnog u receptu stavila sam 70% integralno i 30% bijelo, https://mojgastro.net/recepti/tijesto/498-crni-kruh-sa-sjemenkama). Ako ne želite praviti kupite gotovo. Prvo na tavici ispecite kriške slanine pa stavite na ubrus da se iscijedi višak masnoće. pljeskavice pecite na toj masnoći s obje strane. Pecivo presijecite vodoravno. Za umak pomiješajte vrhnje i obje majoneze i sitno sjeckani mladi luk. Ostale namirnice očistite, nasijecite tanko, pa prvo namažite obje strane peciva umakom, stavite meso, sir, povrće i polopite. Najveća umjetnost je pojesti ovaj sendvič, ali to je i najslađa borba.

Zvijezda je rođena