Izmijesiti domaći kruščić iz mješavine raženog, integralnog, kukuruznog i bučinog brašna koje se povezuje kvascem i toplom vodom. U smjesu staviti prstohvat soli i sjemenke lana, suncokreta i sezama. Pustiti tijesto da se digne i ispeći u pećnici na 200 °C, cca. 45 min.
Domaće pecivo prerezati na pola po sredini te donju stranu namazati Zvijezda majonezom.
Na sloj Zvijezda majoneze staviti svježe ubrane listove maslačka koji sendviču daju svježinu.
Na listove maslačka dodati tanko narezane šnite domaće dimljene sušene vratine.
Ispeći jaje na oko - polutvrdo (da žumanjak ostane djelomično tekuć) i staviti u sendvič.
U tavici kratko prepržiti par fetica domaćeg tanko narezanog špeka, a kad on pusti masnoću u tavicu dodati i tanko narezan crveni luk te ga na naglo ispeći da posmeđi.
Prepržene sastojke dodati u sendvič kako bi mu dali notu hrskavosti i slatkoće (luk).
Sve zajedno poklopiti gornjim dijelom peciva i po želji ukrasiti.
Ova odlična kombinacija Zvijezda majoneze i jajeta, mirisnog kruha i ostalih svježih i hrskavih sastojaka oduševit će svako zagorsko, a i hrvatsko nepce!
Servings 1