Zagorski Škrlak

ShareTweetSave
1

Izmijesiti domaći kruščić iz mješavine raženog, integralnog, kukuruznog i bučinog brašna koje se povezuje kvascem i toplom vodom. U smjesu staviti prstohvat soli i sjemenke lana, suncokreta i sezama. Pustiti tijesto da se digne i ispeći u pećnici na 200 °C, cca. 45 min.

2

Domaće pecivo prerezati na pola po sredini te donju stranu namazati Zvijezda majonezom.

3

Na sloj Zvijezda majoneze staviti svježe ubrane listove maslačka koji sendviču daju svježinu.

4

Na listove maslačka dodati tanko narezane šnite domaće dimljene sušene vratine.

5

Ispeći jaje na oko - polutvrdo (da žumanjak ostane djelomično tekuć) i staviti u sendvič.

6

U tavici kratko prepržiti par fetica domaćeg tanko narezanog špeka, a kad on pusti masnoću u tavicu dodati i tanko narezan crveni luk te ga na naglo ispeći da posmeđi.

7

Prepržene sastojke dodati u sendvič kako bi mu dali notu hrskavosti i slatkoće (luk).

8

Sve zajedno poklopiti gornjim dijelom peciva i po želji ukrasiti.

Ova odlična kombinacija Zvijezda majoneze i jajeta, mirisnog kruha i ostalih svježih i hrskavih sastojaka oduševit će svako zagorsko, a i hrvatsko nepce!

 1 kom. domaći kruh
 50 g svježi listovi maslačka
 80 g domaća dimljena vratina
 50 g domaći preprženi dimljeni špek
 1 kom. jaje
 ½ mala glavica crveni luk

NAMIRNICE

 1 kom. domaći kruh
 50 g svježi listovi maslačka
 80 g domaća dimljena vratina
 50 g domaći preprženi dimljeni špek
 1 kom. jaje
 ½ mala glavica crveni luk

Način pripreme

1

Izmijesiti domaći kruščić iz mješavine raženog, integralnog, kukuruznog i bučinog brašna koje se povezuje kvascem i toplom vodom. U smjesu staviti prstohvat soli i sjemenke lana, suncokreta i sezama. Pustiti tijesto da se digne i ispeći u pećnici na 200 °C, cca. 45 min.

2

Domaće pecivo prerezati na pola po sredini te donju stranu namazati Zvijezda majonezom.

3

Na sloj Zvijezda majoneze staviti svježe ubrane listove maslačka koji sendviču daju svježinu.

4

Na listove maslačka dodati tanko narezane šnite domaće dimljene sušene vratine.

5

Ispeći jaje na oko - polutvrdo (da žumanjak ostane djelomično tekuć) i staviti u sendvič.

6

U tavici kratko prepržiti par fetica domaćeg tanko narezanog špeka, a kad on pusti masnoću u tavicu dodati i tanko narezan crveni luk te ga na naglo ispeći da posmeđi.

7

Prepržene sastojke dodati u sendvič kako bi mu dali notu hrskavosti i slatkoće (luk).

8

Sve zajedno poklopiti gornjim dijelom peciva i po želji ukrasiti.

Ova odlična kombinacija Zvijezda majoneze i jajeta, mirisnog kruha i ostalih svježih i hrskavih sastojaka oduševit će svako zagorsko, a i hrvatsko nepce!

Zagorski Škrlak