Buncek, grah i kiselo zelje u sendviču napravljenom u mirisnom pecivu od kukuruznog brašna i krumpira san je svakog zagorca koji drži do sebe.
Pecivo (ovo je količina tijesta za 3-4 komada):
Umijesiti tijesto od kukuruznog i oštrog brašna, kvasca, šećera, soli, 1 žlice majoneze i tople vode. Potrebno je dodati malo brašna jer je tijesto pomalo ljepljivo. Mijesiti neko vrijeme pa ostaviti pokriveno na pobrašnjenoj podlozi dok ne udvostruči obujam. Premijesiti, oblikovati peciva i staviti ih na pek papir premazan majonezom. Tako ostaviti još pola sata. Nakon toga premazati ih žlicom majoneze i staviti u hladnu pećnicu. Uključiti je na 220°C, kada se pećnica zagrije do te temperature smanjiti je na 175°C i peći još 15 minuta.
Dok se peciva peku pripremiti punjenje. Navedene su količine za pripremu jednog sendviča. Grah lagano zdrobiti viljuškom, posoliti i popapriti pa umiješati narezani mladi luk (ostaviti malo za ukras), pola količine kiselog zelja, narezane listove maslačka i žlicu majoneze.
Slaganje sendviča - razrezati pecivo, žlicom nanijeti smjesu graha s majonezom i zeljem, na to poslagati komade bunceka, ostatak kiselog zelja, pečene paprike, posipati bučinim košticama i ostatkom luka i majoneze. Uživati.
Servings 1