Zagorski Blues

ShareTweetSave
1

Buncek, grah i kiselo zelje u sendviču napravljenom u mirisnom pecivu od kukuruznog brašna i krumpira san je svakog zagorca koji drži do sebe.

2

Pecivo (ovo je količina tijesta za 3-4 komada):
Umijesiti tijesto od kukuruznog i oštrog brašna, kvasca, šećera, soli, 1 žlice majoneze i tople vode. Potrebno je dodati malo brašna jer je tijesto pomalo ljepljivo. Mijesiti neko vrijeme pa ostaviti pokriveno na pobrašnjenoj podlozi dok ne udvostruči obujam. Premijesiti, oblikovati peciva i staviti ih na pek papir premazan majonezom. Tako ostaviti još pola sata. Nakon toga premazati ih žlicom majoneze i staviti u hladnu pećnicu. Uključiti je na 220°C, kada se pećnica zagrije do te temperature smanjiti je na 175°C i peći još 15 minuta.

3

Dok se peciva peku pripremiti punjenje. Navedene su količine za pripremu jednog sendviča. Grah lagano zdrobiti viljuškom, posoliti i popapriti pa umiješati narezani mladi luk (ostaviti malo za ukras), pola količine kiselog zelja, narezane listove maslačka i žlicu majoneze.

4

Slaganje sendviča - razrezati pecivo, žlicom nanijeti smjesu graha s majonezom i zeljem, na to poslagati komade bunceka, ostatak kiselog zelja, pečene paprike, posipati bučinim košticama i ostatkom luka i majoneze. Uživati.

 150 g kukuruznog brašna
 250 g oštrog brašna i još malo za dodati dok mijesimo tijesto
 200 g pire krumpira, hladnog ili mlakog
 1 žlica Zvijezda Delikates majoneze za umijesiti u tijesto
 1 žlica Zvijezda Delikates majoneze za premazivanje peciva
 1 žličica suhog kvasca, dupkom puna
 ½ žličica šećera
 1 žličica soli
 200 ml tople vode
 1 cup kuhanog graha
 1 cup friškog kiselog zelja
 100 g sušenog bunceka, kuhanog i narezanog na šnite
 1 kom. pečene paprike, narezane na trakice
 1 kom. mladog luka, narezanog
 2 žlice listova maslačka, narezanih
 1 žlica bučinih koštica
 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze

NAMIRNICE

 150 g kukuruznog brašna
 250 g oštrog brašna i još malo za dodati dok mijesimo tijesto
 200 g pire krumpira, hladnog ili mlakog
 1 žlica Zvijezda Delikates majoneze za umijesiti u tijesto
 1 žlica Zvijezda Delikates majoneze za premazivanje peciva
 1 žličica suhog kvasca, dupkom puna
 ½ žličica šećera
 1 žličica soli
 200 ml tople vode
 1 cup kuhanog graha
 1 cup friškog kiselog zelja
 100 g sušenog bunceka, kuhanog i narezanog na šnite
 1 kom. pečene paprike, narezane na trakice
 1 kom. mladog luka, narezanog
 2 žlice listova maslačka, narezanih
 1 žlica bučinih koštica
 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze

Način pripreme

1

Buncek, grah i kiselo zelje u sendviču napravljenom u mirisnom pecivu od kukuruznog brašna i krumpira san je svakog zagorca koji drži do sebe.

2

Pecivo (ovo je količina tijesta za 3-4 komada):
Umijesiti tijesto od kukuruznog i oštrog brašna, kvasca, šećera, soli, 1 žlice majoneze i tople vode. Potrebno je dodati malo brašna jer je tijesto pomalo ljepljivo. Mijesiti neko vrijeme pa ostaviti pokriveno na pobrašnjenoj podlozi dok ne udvostruči obujam. Premijesiti, oblikovati peciva i staviti ih na pek papir premazan majonezom. Tako ostaviti još pola sata. Nakon toga premazati ih žlicom majoneze i staviti u hladnu pećnicu. Uključiti je na 220°C, kada se pećnica zagrije do te temperature smanjiti je na 175°C i peći još 15 minuta.

3

Dok se peciva peku pripremiti punjenje. Navedene su količine za pripremu jednog sendviča. Grah lagano zdrobiti viljuškom, posoliti i popapriti pa umiješati narezani mladi luk (ostaviti malo za ukras), pola količine kiselog zelja, narezane listove maslačka i žlicu majoneze.

4

Slaganje sendviča - razrezati pecivo, žlicom nanijeti smjesu graha s majonezom i zeljem, na to poslagati komade bunceka, ostatak kiselog zelja, pečene paprike, posipati bučinim košticama i ostatkom luka i majoneze. Uživati.

Zagorski Blues