Za se parićani

ShareTweetSave
1

½ kg šampinjona (bolje smeđih jer su aromatičnije), 1 malu glavicu luka (ili mali poriluk- sitno sjeckan- blaži je od luka), 2 režnja češnjaka, sol, papar, slatku papriku- sve izdinstati, ohlađeno na grubo usitniti u blenderu, 1 cijelo jaje te dodati svježe sjeckanog peršina, dodati krušnih mrvica koliko je potrebno da se iz dobivene smjese mogu napraviti dovoljno čvrsti popečci.
Izraditi popečke i pržiti s obje strabe na maslinovom ili običnom ulju. Nakon toga, razrezati burger pecivo i zapržiti na tavi premazane maslinovim ili običnim uljem, na zaprženo pecivo nanijeti sloj majoneze, na to nasjeckane masline, zatim staviti salatu ili rukolu nasjeckanu na trakice, na to isprženi popečak, na njega kolutove paradajza, na njega ponovno salatu ili rukolu, na to opet nasjeckane masline i sve skupa poklopiti drugim dijelom peciva koje je također premazan tanjim ili debljim slojem majoneze.

Dobar tek!

 ½ kg smeđih šampinjona
 1 mala glavica luka (ili mali poriluk sitno sjeckan)
 2 režnja češnjaka
 sol, papar, slatka paprika
 1 cijelo jaje
 peciva za burgere
 salata ili rukola
 1 paradajz
 maslinovo ili obično ulje
 krušne mrvice- po potrebi
 nasjeckane crne ili zelene otkoštene masline

NAMIRNICE

 ½ kg smeđih šampinjona
 1 mala glavica luka (ili mali poriluk sitno sjeckan)
 2 režnja češnjaka
 sol, papar, slatka paprika
 1 cijelo jaje
 peciva za burgere
 salata ili rukola
 1 paradajz
 maslinovo ili obično ulje
 krušne mrvice- po potrebi
 nasjeckane crne ili zelene otkoštene masline

Način pripreme

1

½ kg šampinjona (bolje smeđih jer su aromatičnije), 1 malu glavicu luka (ili mali poriluk- sitno sjeckan- blaži je od luka), 2 režnja češnjaka, sol, papar, slatku papriku- sve izdinstati, ohlađeno na grubo usitniti u blenderu, 1 cijelo jaje te dodati svježe sjeckanog peršina, dodati krušnih mrvica koliko je potrebno da se iz dobivene smjese mogu napraviti dovoljno čvrsti popečci.
Izraditi popečke i pržiti s obje strabe na maslinovom ili običnom ulju. Nakon toga, razrezati burger pecivo i zapržiti na tavi premazane maslinovim ili običnim uljem, na zaprženo pecivo nanijeti sloj majoneze, na to nasjeckane masline, zatim staviti salatu ili rukolu nasjeckanu na trakice, na to isprženi popečak, na njega kolutove paradajza, na njega ponovno salatu ili rukolu, na to opet nasjeckane masline i sve skupa poklopiti drugim dijelom peciva koje je također premazan tanjim ili debljim slojem majoneze.

Dobar tek!

Za se parićani