Vruća Gica i Kapulica

ShareTweetSave
1

Izrezati dvije kriške kukuruznog kruha, kapulicu izrezati na plosnate kriškice. Na grilmtavu staviti dvije žloičice maslinovog ulja, ugrijati ga, dodati narezanu kapulicu i lagano je pržiti minutu-dvije sa svake strane da se opusti i dobije laganu smeđu boju- Zatim je izvaditi s tave.

2

Nakon toga na tavu odmah staviti pancetu narezanu na ploškice i lagano je po cca pola minute prepržiti sa svake strane. Skinuti s tave i na tavu staviti kriške kruha, koje lagano treba pritisnuti i pržiti na tavu po minut sa svake strane da upije lagano maslnove ulje na kojem je pržena kapulica i panceta.

3

Vrući kruh izvaditi s tave i krenuti s slaganjem sendviča - na prvi komad kruha staviti prvo dio kapulice, zatim krišku sira, pa krišku pancete i onda kulen. Na kulen staviti ostatak kapulice, zatim lagano istisnuti malo zvijezda majoneze na koju idu kriške plosnato izrezanog kiselog krastavca.

4

Preko toga staviti drugu krišku kukuruznog kruha i ukrasiti preostalim dijelom pancete ili kulena, te lišćem peršina. A nakon toga uživati. Sendvič je izvanredan topao/vruć, no i hladan je poseban, jer se svi okusi bolje prožmu, pa ga često jedemo hladnog iz frižidera.
Ovaj sendvič je nastao kao fazomozan spoj mog braka (dalmatinka i slavonac) i rečenica iz Slavonije i Dalmacije: Nema jela bez gice i mrsa bez kapulice.

 2 kom. MLADE KAPULE (CRVENI LUK)
 2 šnita PANCETE
 2 šnita SLAVONSKOG KULENA
 2 šnita SIRA GAUDE
 3 kom. KISELOG KRASTAVCA
 2 kom. PERŠINA ZA UKRAS
 2 kriška KUKURUZNOG KRUHA
 2 žličica MASLINOVOG ULJA

NAMIRNICE

 2 kom. MLADE KAPULE (CRVENI LUK)
 2 šnita PANCETE
 2 šnita SLAVONSKOG KULENA
 2 šnita SIRA GAUDE
 3 kom. KISELOG KRASTAVCA
 2 kom. PERŠINA ZA UKRAS
 2 kriška KUKURUZNOG KRUHA
 2 žličica MASLINOVOG ULJA

Način pripreme

1

Izrezati dvije kriške kukuruznog kruha, kapulicu izrezati na plosnate kriškice. Na grilmtavu staviti dvije žloičice maslinovog ulja, ugrijati ga, dodati narezanu kapulicu i lagano je pržiti minutu-dvije sa svake strane da se opusti i dobije laganu smeđu boju- Zatim je izvaditi s tave.

2

Nakon toga na tavu odmah staviti pancetu narezanu na ploškice i lagano je po cca pola minute prepržiti sa svake strane. Skinuti s tave i na tavu staviti kriške kruha, koje lagano treba pritisnuti i pržiti na tavu po minut sa svake strane da upije lagano maslnove ulje na kojem je pržena kapulica i panceta.

3

Vrući kruh izvaditi s tave i krenuti s slaganjem sendviča - na prvi komad kruha staviti prvo dio kapulice, zatim krišku sira, pa krišku pancete i onda kulen. Na kulen staviti ostatak kapulice, zatim lagano istisnuti malo zvijezda majoneze na koju idu kriške plosnato izrezanog kiselog krastavca.

4

Preko toga staviti drugu krišku kukuruznog kruha i ukrasiti preostalim dijelom pancete ili kulena, te lišćem peršina. A nakon toga uživati. Sendvič je izvanredan topao/vruć, no i hladan je poseban, jer se svi okusi bolje prožmu, pa ga često jedemo hladnog iz frižidera.
Ovaj sendvič je nastao kao fazomozan spoj mog braka (dalmatinka i slavonac) i rečenica iz Slavonije i Dalmacije: Nema jela bez gice i mrsa bez kapulice.

Vruća Gica i Kapulica