Vremenski putnik

ShareTweetSave
1

Kako i samo ime kaže, Vremenski putnik je sendvič koji je postojao, koji postoji i koji će postojati.

Sitno mljevenu junetinu (od plećke) začinimo s paprom, solju, dodamo Zvijezda kečap i jedno jaje, zatim sve izmiješamo i napravimo kuglice.
Na tavu dodamo maslinovo ulje i komad maslaca te jedan veliki izrezani crveni luk te lagano pirjamo uz lagano miješanje dok ne počne dobivati boju, tada dodamo žlicu meda i aceto balsamico te još miješamo do potpune karamelizacije.
Ciabattu tostiramo, dodamo karamelizirani luk, mesne okruglice, chedadar sir koji dodatno rastopimo, na trake rog crvene paprike i zvijezda majonezu koja zaokružuje dekadentan okus ovog savršenstva. Dobar tek.

 1 kom. pecivo ciabatta
 1 kom. crvenog luka
 300 g mljevene junetine
 1 kom. jaje
 10 ml zvijezda kečapa
 50 g cheddar sira
 5 kom. crvena rog paprika
 1 žlica zvijezda majoneza
 1 žličica med
 1 žlica maslinovo ulje

NAMIRNICE

 1 kom. pecivo ciabatta
 1 kom. crvenog luka
 300 g mljevene junetine
 1 kom. jaje
 10 ml zvijezda kečapa
 50 g cheddar sira
 5 kom. crvena rog paprika
 1 žlica zvijezda majoneza
 1 žličica med
 1 žlica maslinovo ulje

Način pripreme

1

Kako i samo ime kaže, Vremenski putnik je sendvič koji je postojao, koji postoji i koji će postojati.

Sitno mljevenu junetinu (od plećke) začinimo s paprom, solju, dodamo Zvijezda kečap i jedno jaje, zatim sve izmiješamo i napravimo kuglice.
Na tavu dodamo maslinovo ulje i komad maslaca te jedan veliki izrezani crveni luk te lagano pirjamo uz lagano miješanje dok ne počne dobivati boju, tada dodamo žlicu meda i aceto balsamico te još miješamo do potpune karamelizacije.
Ciabattu tostiramo, dodamo karamelizirani luk, mesne okruglice, chedadar sir koji dodatno rastopimo, na trake rog crvene paprike i zvijezda majonezu koja zaokružuje dekadentan okus ovog savršenstva. Dobar tek.

Vremenski putnik