Vječno proljeće

ShareTweetSave
1

Volim proljeće,čudljivo,volim prirodu koja se budi i iz sivila zime u nekoliko malih koraka pretvori svijet oko nas u divnu paletu boja.Volim mladi luk,luk vlasac koji se iznenada ukaže u vrtu,volim užurbanost domaćih kokica koje se u proljeće natječu u nošenju jaja.Volim taj kontrast boja,tamne zemlje koja čeka da proklije sjeme,žute boje narcisa,mlade trave.Pokušala sam te boje pokazati u ovom senviču .I od ovog sendviča možete biti dugo siti...a i to je važno,zar ne?

Umijesite tijesto za kruh koji ćete ispeći u kalupu za kruh.Sameljite 8 dkg crnog amaranta,pomiješajte ga s 22 dkg glatkog brašna,dodajte žličicu soli,malo šećera,3 žlice maslinova ulja,1,3 dcl mlijeka u kojem ste rastvorili 1 kocku svježeg kvasca.Po potrebi dodati još mlijeka ili brašna da se umijesi glatko tijesto.Podignuto tijesto razvaljajte ,i obložite ploškama tanko narezane šunke po vašem odabiru,bilo kuhane,bilo šunke u ovitku,pureće šunke.Ne stavljajte parizere, itd..Po šunki poredajte zelene masline punjene paprikom.Zarolajte,stavite u pekač kruha,neka se još podigne kruh,onda ga premažite umućnim jajetom s malo soli i obilno pospite makom u zrnu.Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva C .

2

Jaja ,dobro oprana i posušena stavite u kalupe za maffine i tako skuhajte u pećnici oko 12 minuta .Bez vode..Lako se gule i jaja ne dobiju onaj zeleni obruč.Bjelanjke sitno nasjeckajte,luk,peršin narežite ili nasjeckajte i lagano pomješajte s umućenim žutanjcima,sirnim namazom,majonezom okusa slanine,malo papra,par kapi limunova soka.

3

Ovo je otvoreni sendvič,kruh narežite na šnite,stavite na donju polovicu salatu od jaja,poklopite,probodite malom vilicom ili nečim prikladnim.I dobar tek.Iskoristite cijelo manje pakiranje Zvijezda majoneze.Da ne bude sendvič onako,bezveze.

 1 kom. kruha od crnog amaranta punjenog šunkom i maslinama
 3 kom. kuhanih jaja
 1 žlica sirni namaz
 1 cup nasjeckanog luka vlasca,peršina,malo mladog češnjaka
 ½ kom. limuna

NAMIRNICE

 1 kom. kruha od crnog amaranta punjenog šunkom i maslinama
 3 kom. kuhanih jaja
 1 žlica sirni namaz
 1 cup nasjeckanog luka vlasca,peršina,malo mladog češnjaka
 ½ kom. limuna

Način pripreme

1

Volim proljeće,čudljivo,volim prirodu koja se budi i iz sivila zime u nekoliko malih koraka pretvori svijet oko nas u divnu paletu boja.Volim mladi luk,luk vlasac koji se iznenada ukaže u vrtu,volim užurbanost domaćih kokica koje se u proljeće natječu u nošenju jaja.Volim taj kontrast boja,tamne zemlje koja čeka da proklije sjeme,žute boje narcisa,mlade trave.Pokušala sam te boje pokazati u ovom senviču .I od ovog sendviča možete biti dugo siti...a i to je važno,zar ne?

Umijesite tijesto za kruh koji ćete ispeći u kalupu za kruh.Sameljite 8 dkg crnog amaranta,pomiješajte ga s 22 dkg glatkog brašna,dodajte žličicu soli,malo šećera,3 žlice maslinova ulja,1,3 dcl mlijeka u kojem ste rastvorili 1 kocku svježeg kvasca.Po potrebi dodati još mlijeka ili brašna da se umijesi glatko tijesto.Podignuto tijesto razvaljajte ,i obložite ploškama tanko narezane šunke po vašem odabiru,bilo kuhane,bilo šunke u ovitku,pureće šunke.Ne stavljajte parizere, itd..Po šunki poredajte zelene masline punjene paprikom.Zarolajte,stavite u pekač kruha,neka se još podigne kruh,onda ga premažite umućnim jajetom s malo soli i obilno pospite makom u zrnu.Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva C .

2

Jaja ,dobro oprana i posušena stavite u kalupe za maffine i tako skuhajte u pećnici oko 12 minuta .Bez vode..Lako se gule i jaja ne dobiju onaj zeleni obruč.Bjelanjke sitno nasjeckajte,luk,peršin narežite ili nasjeckajte i lagano pomješajte s umućenim žutanjcima,sirnim namazom,majonezom okusa slanine,malo papra,par kapi limunova soka.

3

Ovo je otvoreni sendvič,kruh narežite na šnite,stavite na donju polovicu salatu od jaja,poklopite,probodite malom vilicom ili nečim prikladnim.I dobar tek.Iskoristite cijelo manje pakiranje Zvijezda majoneze.Da ne bude sendvič onako,bezveze.

Vječno proljeće