Višnjine zaruke

ShareTweetSave
1

Zagrijemo pecivo u pećnici.

2

Zagrijavamo višnjin liker 2-3 minute dok ne postane gušći i alkohol ne ispari. Nakon toga pustimo da se ohladi.

3

Pripremimo dvije zdjelice. U svaku stavimo po 2 žlice ZVIJEZDA MAJONEZE. U jednoj posudici umiješamo ohlađeni liker(1,5 žličice), a u drugu promiješamo senf i naribamo kiseli krastavac.

4

Pecivo prerežemo na pola te svaku polovicu premažemo namazom druge zdjelice(majoneza+kiseli krastavac+senf).

5

Zatim na donju polovicu slažemo delikates i dimljenu šunku. Slijedi red namaza iz prve zdjelice(majoneza+maraskino).

6

Nakon toga slažemo red isjeckane salate iceberg, kukuruz i cherry rajčice.

7

Po želji ukrasimo mediteranskim začinima.

Ovaj sendvič nazvao sam ''VIŠNJINE ZARUKE'' jer naš autohtoni proizvod ''Maraschino'' koji se nalazi u umaku daje izvrsnu slatku notu sendviču i objedinjuje sve sastojke u jednu cjelinu. Na prvu pomisao nespojivi sastojci-majoneza i višnja, no vjerujete mi da će vas kombinacija iznenaditi. Slatkoća višnje i kiselina krastavaca izvrsna su kombinacija! Dobar tek!

 1 kom. TAMNO BUČINO PECIVO
 4 žlice MARASKINA
 1 kom. PIKOVA DELIKATES ŠUNKA
 1 kom. PIKOVA DIMLJENA ŠUNKA
 ½ kom. SALATE ICEBERG
 2 kom. CHERRY RAJČICE
 ½ žličica SENFA
 5 g KUKURUZA
 1 g MEDITERANSKIH ZAČINA

NAMIRNICE

 1 kom. TAMNO BUČINO PECIVO
 4 žlice MARASKINA
 1 kom. PIKOVA DELIKATES ŠUNKA
 1 kom. PIKOVA DIMLJENA ŠUNKA
 ½ kom. SALATE ICEBERG
 2 kom. CHERRY RAJČICE
 ½ žličica SENFA
 5 g KUKURUZA
 1 g MEDITERANSKIH ZAČINA

Način pripreme

1

Zagrijemo pecivo u pećnici.

2

Zagrijavamo višnjin liker 2-3 minute dok ne postane gušći i alkohol ne ispari. Nakon toga pustimo da se ohladi.

3

Pripremimo dvije zdjelice. U svaku stavimo po 2 žlice ZVIJEZDA MAJONEZE. U jednoj posudici umiješamo ohlađeni liker(1,5 žličice), a u drugu promiješamo senf i naribamo kiseli krastavac.

4

Pecivo prerežemo na pola te svaku polovicu premažemo namazom druge zdjelice(majoneza+kiseli krastavac+senf).

5

Zatim na donju polovicu slažemo delikates i dimljenu šunku. Slijedi red namaza iz prve zdjelice(majoneza+maraskino).

6

Nakon toga slažemo red isjeckane salate iceberg, kukuruz i cherry rajčice.

7

Po želji ukrasimo mediteranskim začinima.

Ovaj sendvič nazvao sam ''VIŠNJINE ZARUKE'' jer naš autohtoni proizvod ''Maraschino'' koji se nalazi u umaku daje izvrsnu slatku notu sendviču i objedinjuje sve sastojke u jednu cjelinu. Na prvu pomisao nespojivi sastojci-majoneza i višnja, no vjerujete mi da će vas kombinacija iznenaditi. Slatkoća višnje i kiselina krastavaca izvrsna su kombinacija! Dobar tek!

Višnjine zaruke