Print opcije:

“VERDI” – veganski zimski sendvič

 ½ kom. stabljike brokule
 ½ mala glavica luka
 ¼ mala glavica ljubičastog kupusa
 ½ kom. stabljike celera
 150 ml biljnog mlijeka
 4 žlice bijelog brašna
 ½ žličica kurkume
 1 cup kukuruznih pahuljica
 50 g dimljenog tofua
 2 kom. peciva po želji (ja sam koristila lepinje)
 1 cup mladog matovilca
 4 kom. Zvijezda malih kiselih krastavaca
 Zvijezda suncokretovo i/ili maslinovo ulje
 Zvijezda Omegol majoneza
 Sol
1

Priprema sastojaka:

Sitno nasjeckati luk i stabljiku celera i lagano popržiti na ulju. Dodati sitno naribani kupus, posoliti i sve zajedno dinstati dok kupus ne omekša.

U međuvremenu oprati, malo ostrugati stabljiku zelene brokule i po dužini ju narezati na tanke šnite ( cca 2 mm ). U posudi izmiješati brašno, kurkumu (po želji), mlijeko, 1/2 žlice maslinovog (ili suncokretovog) ulja i 1 žlicu Omegol majoneze. Smjesa mora biti malo gušća. U mužar staviti kukuruzne pahuljice i usitniti ih. U tavi za prženje zagrijte ulje za prženje. Umočite šnitice brokule najprije u smjesu od brašna i mlijeka, a zatim ih uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice. Pržite s jedne i druge strane, dok ne porumene. Izvadite ih na kuhinjski papir i posolite po želji.

Na ribež tanko naribajte dimljeni tofu, tako da dobijete tanke šnite. Posolite ih sa mješavinom soli i začinskog bilja i kratko ih sa svake strane popržite na vrlo malo maslinovog ili suncokretovog ulja (dok ne porumene).

Sastavljanje sendviča:

Prerežite peciva na pola. Namažite donju stranu Omegol majonezom, na to stavite kupus, zatim narezane kisele krastavce, pohanu brokulu, dimljeni tofu i, na kraju, matovilca po želji.

I to je to! Uživajte u ovom finom, zimskom veganskom sendviču!
Želim vam dobar tek!

Nutrition Facts

Servings 1