VEGE brzogriz

ShareTweetSave
1

Slavonija, Kontinent, Istra i Kvarner, Lika i Gorski Kotar, Dalmacija. Cijela Lijepa Naša u jednom malenom sendviču! Svi sastojci pomno su odabrani i ukomponirani u prekrasnu cjelinu punu okusa i mirisa.

2

SLAVONIJA - pecivo s bučinim sjemenkama
Toplo mlijeko, rastopljeni maslac (30g), šećer, kvasac, sol, manje jaje, brašno i bučine sjemenke umijesimo u meko tijesto. Formiramo 4 kuglice od 150g (dalje u receptu sastojci za jedan sendvač!). Kuglice položimo na masni papir te ostavimo da se dignu 30ak minuta. Premažemo polovicom jajeta (druga polovica ide u popečak) umiješanim s malo mlijeka i za dekoraciju pospemo bučinim sjemenkama. Pečemo 20 minuta na 190 stupnjeva.
KONTINENT - popečak od batata
Šalicu od 2dcl ribanog batata (pola na sitno, pola na krupno) posolimo, dodamo pola jajeta, žličicu brašna, kajenski papar i sjemenke kima, rukama formiramo popečak te pečemo na maslinovom ulju cca 5 minuta sa svake strane. Popečak pažljivo okrećemo!
ISTRA I KVARNER - šparoge
Divlje šparoge kuhmo 8 minuta na pari.
LIKA I GORSKI KOTAR - sir škripavac
Nožem narežemo 2 kriške sira škripavca.
DALMACIJA - salata
Rikolu i kapare promiješamo uz dodatak par kapi maslinovog ulja.

Karamelizirani luk - otopimo 5g maslaca na maslinovom ulju, dodamo na trakice narezani luk, posolimo. Kada se luk zastakli dodamo i šećer, kratko dinstamo. Podlijemo aceto balsamicom te reduciramo.

3

Na donju polovicu peciva položimo karamelizirani luk, redom dalje sir, šparoge, popečak od batata, salatu te poklopimo drugom polovicom peciva predhodno dobro namazanog Zvijezda delikates majonezom. Jer, naravno, ovaj sendvič nije bezveze jer u njemu ima Zvijezda majoneze!

 175 ml toplog mlijeka
 35 g maslaca
 1 žlica šećera
 3,50 g (pola) suhog kvasca
 1 žličica soli
 2 kom. jaja
 330 g glatkog brašna
 2 žlice bučinih sjemenki
 10 kom. divljih šparoga
 20 list(a) rikole
 1 žlica kapara
 2 žlice maslinovog ulja
 1 cup ribanog batata
 0,50 žličica kajenskog papra
 1 žličica sjemenki kima
 2 mala glavica žutog luka
 5 žlice aceto balsamico
 1 žlica smeđeg šećera
 2 šnita sira škripavca
 sol
 malo brašna

NAMIRNICE

 175 ml toplog mlijeka
 35 g maslaca
 1 žlica šećera
 3,50 g (pola) suhog kvasca
 1 žličica soli
 2 kom. jaja
 330 g glatkog brašna
 2 žlice bučinih sjemenki
 10 kom. divljih šparoga
 20 list(a) rikole
 1 žlica kapara
 2 žlice maslinovog ulja
 1 cup ribanog batata
 0,50 žličica kajenskog papra
 1 žličica sjemenki kima
 2 mala glavica žutog luka
 5 žlice aceto balsamico
 1 žlica smeđeg šećera
 2 šnita sira škripavca
 sol
 malo brašna

Način pripreme

1

Slavonija, Kontinent, Istra i Kvarner, Lika i Gorski Kotar, Dalmacija. Cijela Lijepa Naša u jednom malenom sendviču! Svi sastojci pomno su odabrani i ukomponirani u prekrasnu cjelinu punu okusa i mirisa.

2

SLAVONIJA - pecivo s bučinim sjemenkama
Toplo mlijeko, rastopljeni maslac (30g), šećer, kvasac, sol, manje jaje, brašno i bučine sjemenke umijesimo u meko tijesto. Formiramo 4 kuglice od 150g (dalje u receptu sastojci za jedan sendvač!). Kuglice položimo na masni papir te ostavimo da se dignu 30ak minuta. Premažemo polovicom jajeta (druga polovica ide u popečak) umiješanim s malo mlijeka i za dekoraciju pospemo bučinim sjemenkama. Pečemo 20 minuta na 190 stupnjeva.
KONTINENT - popečak od batata
Šalicu od 2dcl ribanog batata (pola na sitno, pola na krupno) posolimo, dodamo pola jajeta, žličicu brašna, kajenski papar i sjemenke kima, rukama formiramo popečak te pečemo na maslinovom ulju cca 5 minuta sa svake strane. Popečak pažljivo okrećemo!
ISTRA I KVARNER - šparoge
Divlje šparoge kuhmo 8 minuta na pari.
LIKA I GORSKI KOTAR - sir škripavac
Nožem narežemo 2 kriške sira škripavca.
DALMACIJA - salata
Rikolu i kapare promiješamo uz dodatak par kapi maslinovog ulja.

Karamelizirani luk - otopimo 5g maslaca na maslinovom ulju, dodamo na trakice narezani luk, posolimo. Kada se luk zastakli dodamo i šećer, kratko dinstamo. Podlijemo aceto balsamicom te reduciramo.

3

Na donju polovicu peciva položimo karamelizirani luk, redom dalje sir, šparoge, popečak od batata, salatu te poklopimo drugom polovicom peciva predhodno dobro namazanog Zvijezda delikates majonezom. Jer, naravno, ovaj sendvič nije bezveze jer u njemu ima Zvijezda majoneze!

VEGE brzogriz