Super veliki calzone ljuti sendvič !
Ovaj sendvič mogu jesti i do tri osobe ????
Možete ga narezati na manje komade, pa močiti u Omegol ...
... ili ga jesti ovako ????
Uz to super idu i rustikalni začinjeni krumpirići.
Priprema tijesta:
Brašno , prašak za pecivo, sol, ulje, Omegol, začine i toplu vodu pomiješajte i dobro zamijesite glatko tijesto. Stavite ga u prozirnu foliju i ostavite da miruje oko 15-ak minuta.
Slanutk dobro isperite i ocijedite.
Pripremite u nekoj posudici pomiješanu žličicu brašna, trečinu žličice dimljene paprike u prahu, isto toliko bibera, ljute mljevene paprike i češnjaka u prahu, te soli.
U to uvaljajte slanutak i prebacite ga u protvan i pecite na 250°C oko 10 min.
U međuvremenu karamelizirajte luk, ja sam ovaj puta karamelizirala s javorovim sirupom.
Pirjajte luk dok ne bude skroz smeđi, i pred kraj dodajte žličicu javorovog sirupa i još malo ostavite na vatri uz miješanje dok se tekucina ne reducira.
Nakon toga luk premjestite u neku malu posudicu i u istu tavu gdje ste pržili luk dodajte narezanu crvenu papriku i blago ju propirjajte i zapecite.
Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 3 mm, i to više po dužini, a manje po širini.
Na jednu polovicu tijesta stavite naribanog veganskog sira , preko toga pečeni slanutak, pa preko papriku i karamelizirani luk, pa opet sloj veganskog sira. Ostavite od ruba tijesta oko 1 i pol cm ili 2.
Rub od cm i pol koji ste ostavili malo nakvasite vodom, pa preklopite s drugim dijelom tijesta cijelu smjesu, a taj rub pritisnite malo prstima i zvrnite prema unutra.
U posudicu sipajte malo sojinog mlijeka, brašna i kurkume, dobro izmješajte, te premažite cijeli sendvič. Od gore možete posuti sezam ili kim ili nešto treće što volite.
Malo nožem sjecnite sendvič na svakih par centimetara, da se u pečnici ne bi napuhao ili bocnite vilicom.
Stavite sve na papir za pečenje i prebacite direktno na rešetku, te pecite na 250°C oko 20 minuta ili dok vidite da je fino porumenilo.
Nakon pečenja pričekajte da se malo ohladi i močite u čisti Omegol ili u mješavinu - Omegol, malo senfa, malo limunovog soka, svježi papar.
Servings 1