Vege Furiosa

ShareTweetSave
1

Super veliki calzone ljuti sendvič !
Ovaj sendvič mogu jesti i do tri osobe ????

Možete ga narezati na manje komade, pa močiti u Omegol ...

2

... ili ga jesti ovako ????

3

Uz to super idu i rustikalni začinjeni krumpirići.

4

Priprema tijesta:

Brašno , prašak za pecivo, sol, ulje, Omegol, začine i toplu vodu pomiješajte i dobro zamijesite glatko tijesto. Stavite ga u prozirnu foliju i ostavite da miruje oko 15-ak minuta.

5

Slanutk dobro isperite i ocijedite.
Pripremite u nekoj posudici pomiješanu žličicu brašna, trečinu žličice dimljene paprike u prahu, isto toliko bibera, ljute mljevene paprike i češnjaka u prahu, te soli.

U to uvaljajte slanutak i prebacite ga u protvan i pecite na 250°C oko 10 min.

6

U međuvremenu karamelizirajte luk, ja sam ovaj puta karamelizirala s javorovim sirupom.
Pirjajte luk dok ne bude skroz smeđi, i pred kraj dodajte žličicu javorovog sirupa i još malo ostavite na vatri uz miješanje dok se tekucina ne reducira.

Nakon toga luk premjestite u neku malu posudicu i u istu tavu gdje ste pržili luk dodajte narezanu crvenu papriku i blago ju propirjajte i zapecite.

7

Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 3 mm, i to više po dužini, a manje po širini.
Na jednu polovicu tijesta stavite naribanog veganskog sira , preko toga pečeni slanutak, pa preko papriku i karamelizirani luk, pa opet sloj veganskog sira. Ostavite od ruba tijesta oko 1 i pol cm ili 2.

8

Rub od cm i pol koji ste ostavili malo nakvasite vodom, pa preklopite s drugim dijelom tijesta cijelu smjesu, a taj rub pritisnite malo prstima i zvrnite prema unutra.

U posudicu sipajte malo sojinog mlijeka, brašna i kurkume, dobro izmješajte, te premažite cijeli sendvič. Od gore možete posuti sezam ili kim ili nešto treće što volite.

Malo nožem sjecnite sendvič na svakih par centimetara, da se u pečnici ne bi napuhao ili bocnite vilicom.

9

Stavite sve na papir za pečenje i prebacite direktno na rešetku, te pecite na 250°C oko 20 minuta ili dok vidite da je fino porumenilo.

10

Nakon pečenja pričekajte da se malo ohladi i močite u čisti Omegol ili u mješavinu - Omegol, malo senfa, malo limunovog soka, svježi papar.

 300 g brašna
 ½ vrećice praška za pecivo
 200 ml tople vode
 1 žličica soli
 1 žlica ulja
 2 žličica Omegol majoneze
 začini u tijesto - origano, papar, kurkuma, češnjak u prahu koliko volite, nemojte štedjeti
 240 g slanutka ocijeđenog i ispranog (jedna konzerva)
 začini za slanutak- brašno, sol, papar, dimljena paprika, ljuta mljevena paprika, češnjak u prahu
 1 luk - srednje velika glavica
 2 žličica javorovog sirupa
 1 veća crvena rog paprika
 1 cup naribanog Veganskog sira (Green Vie mozzarela)
 1 žličica senfa
 3 ljute čili papričice

NAMIRNICE

 300 g brašna
 ½ vrećice praška za pecivo
 200 ml tople vode
 1 žličica soli
 1 žlica ulja
 2 žličica Omegol majoneze
 začini u tijesto - origano, papar, kurkuma, češnjak u prahu koliko volite, nemojte štedjeti
 240 g slanutka ocijeđenog i ispranog (jedna konzerva)
 začini za slanutak- brašno, sol, papar, dimljena paprika, ljuta mljevena paprika, češnjak u prahu
 1 luk - srednje velika glavica
 2 žličica javorovog sirupa
 1 veća crvena rog paprika
 1 cup naribanog Veganskog sira (Green Vie mozzarela)
 1 žličica senfa
 3 ljute čili papričice

Način pripreme

1

Super veliki calzone ljuti sendvič !
Ovaj sendvič mogu jesti i do tri osobe ????

Možete ga narezati na manje komade, pa močiti u Omegol ...

2

... ili ga jesti ovako ????

3

Uz to super idu i rustikalni začinjeni krumpirići.

4

Priprema tijesta:

Brašno , prašak za pecivo, sol, ulje, Omegol, začine i toplu vodu pomiješajte i dobro zamijesite glatko tijesto. Stavite ga u prozirnu foliju i ostavite da miruje oko 15-ak minuta.

5

Slanutk dobro isperite i ocijedite.
Pripremite u nekoj posudici pomiješanu žličicu brašna, trečinu žličice dimljene paprike u prahu, isto toliko bibera, ljute mljevene paprike i češnjaka u prahu, te soli.

U to uvaljajte slanutak i prebacite ga u protvan i pecite na 250°C oko 10 min.

6

U međuvremenu karamelizirajte luk, ja sam ovaj puta karamelizirala s javorovim sirupom.
Pirjajte luk dok ne bude skroz smeđi, i pred kraj dodajte žličicu javorovog sirupa i još malo ostavite na vatri uz miješanje dok se tekucina ne reducira.

Nakon toga luk premjestite u neku malu posudicu i u istu tavu gdje ste pržili luk dodajte narezanu crvenu papriku i blago ju propirjajte i zapecite.

7

Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 3 mm, i to više po dužini, a manje po širini.
Na jednu polovicu tijesta stavite naribanog veganskog sira , preko toga pečeni slanutak, pa preko papriku i karamelizirani luk, pa opet sloj veganskog sira. Ostavite od ruba tijesta oko 1 i pol cm ili 2.

8

Rub od cm i pol koji ste ostavili malo nakvasite vodom, pa preklopite s drugim dijelom tijesta cijelu smjesu, a taj rub pritisnite malo prstima i zvrnite prema unutra.

U posudicu sipajte malo sojinog mlijeka, brašna i kurkume, dobro izmješajte, te premažite cijeli sendvič. Od gore možete posuti sezam ili kim ili nešto treće što volite.

Malo nožem sjecnite sendvič na svakih par centimetara, da se u pečnici ne bi napuhao ili bocnite vilicom.

9

Stavite sve na papir za pečenje i prebacite direktno na rešetku, te pecite na 250°C oko 20 minuta ili dok vidite da je fino porumenilo.

10

Nakon pečenja pričekajte da se malo ohladi i močite u čisti Omegol ili u mješavinu - Omegol, malo senfa, malo limunovog soka, svježi papar.

Vege Furiosa