Vege Chic

ShareTweetSave
1

Vegetarijanski minimalizam koji zadovoljava sva čula. Zelena polpeta od slanutka u sjemenkama crnog i integralnog sezama natjerat će vas da na trenutak zaboravite na meso.

2

Priprema ovog sendviča ne zahtijeva mnogo, no započet ćemo prvo s izradom zelenih polpeta. Pećnicu zagrijemo na 200C te papirom za pečenje obložimo pleh. U međuvremenu u multipraktik stavimo sljedeće sastojke: slanutak, ljubičasti luk, svježi list peršina, mljeveni kumin, kajenski papar, jaje (samo jedno), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol i papar. Sve dobro usitnimo kako bismo dobili kompaktnu smjesu (smjesa dovoljna za pet polpeta srednje veličine). Oblikujemo polpete, svaku stranu uvaljamo u sjemenke sezama te posložimo u pleh. Pečemo pola sata, s tim da nakon prvih 15 minuta svaku polpetu okrenemo na drugu stranu i pečemo preostalih 15 minuta. Kada su gotove, izvadimo ih te ostavimo sa strane da se malo ohlade.

3

Za to vrijeme operemo svježe listove bosiljka te ih lagano posušimo, ogulimo mrkvu i narežemo ju na tanke trakice, isto učinimo i s ljubičastim kupusom, a kisele krastavce narežemo na tanke ploške.

Na nekoliko kapi maslinovog ulja u tavi ispečemo jaje.

4

Kada imamo spremne sve sastojke, integralnu kajzericu sa sjemenkama prerežemo na pola te na jednu polovicu stavljamo listove bosiljka, zelenu polpetu od slanutka, Zvijezda majonezu, mrkvu, ljubičasti kupus, kisele krastavce i jaje te poklopimo drugom polovicom.

5

Dobar tek!

6

 220 g slanutak (skuhan i ocijeđen)
 1 mala glavica ljubičasti luk
 ½ cup svježi list peršina
 ¼ žličica mljeveni kumin
 prstohvat kajenski papar
 2 žlice maslinovo ulje
 2 žlice krušne mrvice
 2 žlice integralni sezam
 1 žlica crni sezam
 2 kom. jaja
 1 kom. integralna kajzerica sa sjemenkama
 ½ cup svježi list bosiljka
 ¼ cup mrkva (narezati na tanke trake)
 ¼ cup ljubičasti kupus (narezati na tanke trake)
 1 kom. kiseli krastavac

NAMIRNICE

 220 g slanutak (skuhan i ocijeđen)
 1 mala glavica ljubičasti luk
 ½ cup svježi list peršina
 ¼ žličica mljeveni kumin
 prstohvat kajenski papar
 2 žlice maslinovo ulje
 2 žlice krušne mrvice
 2 žlice integralni sezam
 1 žlica crni sezam
 2 kom. jaja
 1 kom. integralna kajzerica sa sjemenkama
 ½ cup svježi list bosiljka
 ¼ cup mrkva (narezati na tanke trake)
 ¼ cup ljubičasti kupus (narezati na tanke trake)
 1 kom. kiseli krastavac

Način pripreme

1

Vegetarijanski minimalizam koji zadovoljava sva čula. Zelena polpeta od slanutka u sjemenkama crnog i integralnog sezama natjerat će vas da na trenutak zaboravite na meso.

2

Priprema ovog sendviča ne zahtijeva mnogo, no započet ćemo prvo s izradom zelenih polpeta. Pećnicu zagrijemo na 200C te papirom za pečenje obložimo pleh. U međuvremenu u multipraktik stavimo sljedeće sastojke: slanutak, ljubičasti luk, svježi list peršina, mljeveni kumin, kajenski papar, jaje (samo jedno), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol i papar. Sve dobro usitnimo kako bismo dobili kompaktnu smjesu (smjesa dovoljna za pet polpeta srednje veličine). Oblikujemo polpete, svaku stranu uvaljamo u sjemenke sezama te posložimo u pleh. Pečemo pola sata, s tim da nakon prvih 15 minuta svaku polpetu okrenemo na drugu stranu i pečemo preostalih 15 minuta. Kada su gotove, izvadimo ih te ostavimo sa strane da se malo ohlade.

3

Za to vrijeme operemo svježe listove bosiljka te ih lagano posušimo, ogulimo mrkvu i narežemo ju na tanke trakice, isto učinimo i s ljubičastim kupusom, a kisele krastavce narežemo na tanke ploške.

Na nekoliko kapi maslinovog ulja u tavi ispečemo jaje.

4

Kada imamo spremne sve sastojke, integralnu kajzericu sa sjemenkama prerežemo na pola te na jednu polovicu stavljamo listove bosiljka, zelenu polpetu od slanutka, Zvijezda majonezu, mrkvu, ljubičasti kupus, kisele krastavce i jaje te poklopimo drugom polovicom.

5

Dobar tek!

6

Vege Chic