Ideja iza ovog sendviča vrlo je jednostavna - sat je kasan, ti (prosječni student bez puno novaca i kulinarskih vještina) si gladan, a frižider je polu prazan. Imaš namirnice za složiti nekakav sendvič.
Mnogo ljudi bi u ovoj situaciji samo bacilo malo salame na šnitu kruha and call it a day.
Nema potrebe za takvom apatijom. Ne trebaju ti nikakvi posebni sastojci da bi napravio vrhunski ukusan, zdrav i nutritivan sendvič. Samo malo kreativnosti, vještine i truda. Nemaš ni to? Nema veze, imam ja, samo čitaj dalje.
Od pekarskog prozvoda napravimo dvije krušne površine.
Premažemo ih namazom.
Sada koristim margarin jer je maslac završio u nekom prhkom tijestu.
Pospemo začinima.
Pod rukom mi se našlo: sol, crvena paprika i češnjak u prahu.
Koristiti svježi češnjak samo ako ne namjeravate prilaziti jako blizu drugim ljudima.
Prekriti jednu krušnu površinu sirom.
Ubaciti obje krušne površine u pećnicu prethodno zagrijanu na 200C.
Naravno da se niste sjetili upaliti rernu, nisam ni ja, ubacite ih svejedno i upalite sada.
Za to vrijeme, pripremimo naše jaje.
Možete ga skuhati, ispeći, poširati, napraviti egg salad, samo nebo je granica.
Ako ga pečete, pokušajte ga oblikovati u oblik vaše krušne površine, da bude prisutno u svakom grizu (svaki griz mora biti za 10!)
Ovako to otprilike izgleda.
Hmm, krušne površine još nisu gotove, a jaje se hladi. Nepaljenje pećnice unaprijed je došlo na naplatu, pojačajmo akciju na 220C.
Površine su gotove! Izvana hrskave, iznutra tople i mekane, sir otopljen, ispiti nepoloženi, ali nema veze, sir je otopljen.
Geometrija jajeta i peciva je ispravna.
U dodiru smo s prirodom pa sendvič mora imati zelenilo. Dodala bih i 2 kriške rajčice da sam ju imala, no to je jedna od stvari koje ne možeš kupiti na benzinskoj u pola 1 ujutro kad radiš ovaj sendvič.
Ako ste mislili da je to bio sav sir koji ćemo staviti u ovu kasnonoćnu kreaciju, prevarili ste se. Na salatu dodajemo još 2 kriške mozzarelle, svježe. Svježa mozzarella-najbolji sir.
Što je zeleno bez crvenog? Na redu je Panonska salama kupljena u trgovačkom centru u kojem možete isprobati štikle naslanjajući se na frižider s lignjama, a počinje na L.
Kako i sam naslov natječaja kaže, sendvič je bezveze bez majoneze, pa na zapostavljenu krušnu površinu dodajemo Zvijezda majonezu.
Pokušala sam napraviti onaj lijepi aestetični swirl od majoneze, no nimalo mi nije uspio, pa je eto razmazana. Takav je život.
Helensendvič je gotov i preselio se tamo gdje i pripada - ispred kompjutora.
Naravno, samo se moj sendvič zove Helensendvič, vaš se zove po vama. Jer ste ga vi napravili.
Servings 1