SussCROfastičan

ShareTweetSave
1

Iz zelenog srca Hrvatske stiže najukusniji sendvič kojeg možete zamisliti. Osnovna namirnica je izvorna i autentična gorskom kraju te je izvrsna platforma za stvaranje bogatih okusa koji će promovirati divljač kao vrlo ukusnu i zdravu namirnicu.
Vrlo je nezahvalno pisati koliko bogat sendvič osoba želi i treba pojesti pa su navedene količine okvirne i ostavljaju prostor za personalizaciju sendviča.

Za 4 osobe
Prije svega, potrebno je dobro pripremiti meso kako bi sendvič bio što sočniji.
Meso je potrebno izmarinirati (maslinovo ulje, sol, papar, dimljena ljuta paprika, polovice limuna, list lovora) te ostaviti minimalno 4 sata u vakuumu u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći. Nakon što izvadite meso iz vakuuma, potrebno ga je isprati pod vodom, posušiti te ponovno vratiti u vakuum i staviti u pećnicu na 70 stupnjeva Celzijusa (ventilacija) i kuhati 12 sati. Zatim izvaditi iz vakuuma i peći meso pokriveno papirom za pečenje na 140 stupnjeva Celzijusa još 2 sata uz povremeno podlijevanje vodom. U to vrijeme pripremite ukusna brioche peciva prema priloženom receptu.
Nakon termičke obrade meso ostaviti da odleži barem sat vremena.
UMAK
Dok meso "odmara", pripremite umak. Pomiješajte 4 žlice Zvijezda majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, žličicu rižinog octa, nekoliko kapljica Tabasco umaka, sol i papar te dodajte na listiće narezan jedan crveni luk.

Peciva prerezati i donju polovicu premazati pripremljenim umakom, a gornju polovicu na kratko umočiti u umak od pečenja. Slagati redom meso, sir, buđola, rukola te prekriti gornjom polovicom peciva. Prije posluživanja, staviti pripremljen sendvič na nekoliko minuta u pećnicu kako bi se sir otopio.
Ovaj savršeni sendvič zahtijeva nešto više vremena za pripremu, ali vjerujte, već kod prvog susreta sa nepcem opravdati će svaku minutu pripreme i čekanja.
Ovaj je sendvič idealan za ručak ili večeru s obitelji i/ili prijateljima, a upotpunite ga čašom ale piva ili pak čašom crnog vina.

Dobar tek!

 1 kg Plećka od divlje svinje (lat. Sus scrofa)
 200 g Brie sir
 200 g Buđola (home made)
 Rukola

NAMIRNICE

 1 kg Plećka od divlje svinje (lat. Sus scrofa)
 200 g Brie sir
 200 g Buđola (home made)
 Rukola

Način pripreme

1

Iz zelenog srca Hrvatske stiže najukusniji sendvič kojeg možete zamisliti. Osnovna namirnica je izvorna i autentična gorskom kraju te je izvrsna platforma za stvaranje bogatih okusa koji će promovirati divljač kao vrlo ukusnu i zdravu namirnicu.
Vrlo je nezahvalno pisati koliko bogat sendvič osoba želi i treba pojesti pa su navedene količine okvirne i ostavljaju prostor za personalizaciju sendviča.

Za 4 osobe
Prije svega, potrebno je dobro pripremiti meso kako bi sendvič bio što sočniji.
Meso je potrebno izmarinirati (maslinovo ulje, sol, papar, dimljena ljuta paprika, polovice limuna, list lovora) te ostaviti minimalno 4 sata u vakuumu u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći. Nakon što izvadite meso iz vakuuma, potrebno ga je isprati pod vodom, posušiti te ponovno vratiti u vakuum i staviti u pećnicu na 70 stupnjeva Celzijusa (ventilacija) i kuhati 12 sati. Zatim izvaditi iz vakuuma i peći meso pokriveno papirom za pečenje na 140 stupnjeva Celzijusa još 2 sata uz povremeno podlijevanje vodom. U to vrijeme pripremite ukusna brioche peciva prema priloženom receptu.
Nakon termičke obrade meso ostaviti da odleži barem sat vremena.
UMAK
Dok meso "odmara", pripremite umak. Pomiješajte 4 žlice Zvijezda majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, žličicu rižinog octa, nekoliko kapljica Tabasco umaka, sol i papar te dodajte na listiće narezan jedan crveni luk.

Peciva prerezati i donju polovicu premazati pripremljenim umakom, a gornju polovicu na kratko umočiti u umak od pečenja. Slagati redom meso, sir, buđola, rukola te prekriti gornjom polovicom peciva. Prije posluživanja, staviti pripremljen sendvič na nekoliko minuta u pećnicu kako bi se sir otopio.
Ovaj savršeni sendvič zahtijeva nešto više vremena za pripremu, ali vjerujte, već kod prvog susreta sa nepcem opravdati će svaku minutu pripreme i čekanja.
Ovaj je sendvič idealan za ručak ili večeru s obitelji i/ili prijateljima, a upotpunite ga čašom ale piva ili pak čašom crnog vina.

Dobar tek!

SussCROfastičan