Print opcije:

Summer fresh

 kruh za tramezzinne ili toast american style
 1 kom. svježi salatni krastavac
 100 g svježega nemasnoga sira
 3 žlice Zvijezda majoneze light
 10 g maslaca
 1 žličica naribanoga hrena
 1 žličica kiseloga vrhnja
 150 g ocjeđene tune iz konzerve
 1 žličica senfa
 1 žličica limunovoga soka
 par ukiseljenih kapara
 1 žlica dobroga maslinovoga ulja
 pola žličice mljevenoga čilija
 pola dcl aceta balsamica
 1 žlica crnoga vina
 1 žlica meda
 morska sol,crni papar
1

Idealni sendvič za nadolazeće tople dane mora posjedovati 3 komponente
svježinu,sočnost i usklađenost okusa. Evo prijedloga za jedan takav.
Izraditi kremu od 100 g svježeg nemasnoga sira,2 žlice Zvijezda majoneza light,10 grama maslaca, žličica naribanoga hrena,1 žličica kiseloga vrhnja,sol,papar. Dobro pomiješati sve sastojke i ostaviti u hladnjaku sat vremena.
Sada prelazimo na pripremu namaza od tune. U sjeckalicu ili blender staviti 150 g tune iz konzerve,dobro ocjeđene. Dodati jednu žličicu senfa,1 žličicu limunovoga soka,3 ukiseljene kapare,
1 žličicu maslinovoga ulja,1 žlicu majoneze light,na vrh noža malo mljevenoga čilija,malo svježe mljevenoga papra,malo soli. Sve izmiksajte u finu,mazivu paštetu. Probajte i po potrebi dodatno začinite. Stavite u hladnjak na par sati.
1 salatni krastavac dobro operite i uzdužno narežite na što tanje dugačke trake. Dobro će vam poslužiti kućni ribež. Narezane trake položite na papirnati kuhinjski ubrus par minuta,da upije suvišnu vlagu.
Kruh za tramezzine nasjecite na 4 jednaka kvadrata,ili zamjenski možete koristiti i toast american style,sa time da mu obrežete koricu. Ovo je količina za 2 osobe. Kvadrate stavite na ravnu površinu i ravnomjerno premažite pripremljenom i rashlađenom kremom od sira. Sada po njima slažite trake od krastavca. Blago pritiskajte trake da se prihvate podloge od sirnoga namaza. Kvadrate pažljivo okrenite te bogato namažite namazom od tune. Preklopite kvadrate tako da su vanjski djelovi obloženi trakama krastavca. Dobili ste dva kvadratna sendviča koja pažljivo umotajte u najlonsku kuhinjsku foliju,te ravno položite u hladnjak na 3 sata.
Da bi užitak bio potpun napravite redukciju od aceta balsamica,kojom možete poškropiti gotove rashlađene sendviče i dekorirati poslužavnik sa sendvičima. U pola dcl aceta balsamica,dodajte žlicu crnoga vina i začinite sa malo čilija.Nakon par minuta na laganoj vatri,kada se tekućina malo reducira dodajte žlicu meda. Nastavite s reduciranjem umaka i kada ste zadovoljni s konzistencijom,spreman je za uporabu.
Rashlađene sendviče,odmotajte iz folije,presjecite na trokute i poslužite kao na slici. Ako se pri ili u ruci nađe čaša rashlađenoga pjenušca,užitak je zajamčen!

Nutrition Facts

Servings 1