
Šuma Striborova
Na zagrijanoj tavi kratko prepržiti pancetu. Na ostatku ulja tanko narezane gljive kratko prepržiti da dobiju svijetlo smeđu boju. Pecivo s obje strane namazati majonezom i početi slagati sastojke po ovom redu. Rikola, panceta, gljive, potočarka, radič, plemeniti plavi sir, zelena salata i matovilac. Preklopiti i uživati. 🙂
Svaki dan prolazim tržnicom "Dolac" u Zagrebu i vidim jako puno štandova sa pregršt zelenila. Kako na posao najčešće idem gladna :), svakakve ideje mi u tom trenutku padaju na pamet.
Kada sam vidjela prijavu za najbolji sendvič, znala sam da moram iskoristiti jednu od ideja. Tako je nastao i ovaj sendvič. Sve stvari lako dostupne u šumi, vrtu, a neke stvari i iz domaćeg uzgoja. 🙂
Baš kao što nam je i Ivana Brlić Mažuranić pokazala u priči Šuma Striborova, da ljude ne trebamo suditi samo po vanjskom izgledu, tako nemojte ni vi ovaj sendvič. Samo zagrizite malo dublje!
NAMIRNICE
Način pripreme
Na zagrijanoj tavi kratko prepržiti pancetu. Na ostatku ulja tanko narezane gljive kratko prepržiti da dobiju svijetlo smeđu boju. Pecivo s obje strane namazati majonezom i početi slagati sastojke po ovom redu. Rikola, panceta, gljive, potočarka, radič, plemeniti plavi sir, zelena salata i matovilac. Preklopiti i uživati. 🙂
Svaki dan prolazim tržnicom "Dolac" u Zagrebu i vidim jako puno štandova sa pregršt zelenila. Kako na posao najčešće idem gladna :), svakakve ideje mi u tom trenutku padaju na pamet.
Kada sam vidjela prijavu za najbolji sendvič, znala sam da moram iskoristiti jednu od ideja. Tako je nastao i ovaj sendvič. Sve stvari lako dostupne u šumi, vrtu, a neke stvari i iz domaćeg uzgoja. 🙂
Baš kao što nam je i Ivana Brlić Mažuranić pokazala u priči Šuma Striborova, da ljude ne trebamo suditi samo po vanjskom izgledu, tako nemojte ni vi ovaj sendvič. Samo zagrizite malo dublje!