Stribor

ShareTweetSave
1

Stribor ili Stribog je slavenski bog vjetra i šume, a ovaj sendvič bošanstvenog okusa dostojan je tog imena.

2

1. Teleći medaljon začiniti solju i paprom te ga premazati senfom. Ostaviti da se marinira.
2. Ljutiku narezati na trakice i pirjati na malo maslinovog ulja, kada luk omekša dodati mix gljiva. Gljive su gotove kada sva tekućina ispari te na kraju posoliti, popapriti i začiniti sa timijanom
2. Umak: kisele krastavce sitno nasjeckati i pomiješati sa majonezom
3. Teleći medaljon ispeći na grill tavi 3-4 minute sa svake strane
4. Na pecivo namazati umak, staviti endiviju, teleći medaljon, na vrh gljive te posipati sitno sjeckanim peršinom

Dobar tek!

 1 kom. pecivo sa sjemenkama
 150 g teleći medaljoni
 150 g mix gljiva (šampinjoni, bukovače, jablanovače)
 1 kom. ljutika
 2 kom. kiseli krastavci
 2 žličica zvijezda majoneza
 1 žličica senf
 sol
 papar
 maslinovo ulje
 endivija
 timijan
 peršin

NAMIRNICE

 1 kom. pecivo sa sjemenkama
 150 g teleći medaljoni
 150 g mix gljiva (šampinjoni, bukovače, jablanovače)
 1 kom. ljutika
 2 kom. kiseli krastavci
 2 žličica zvijezda majoneza
 1 žličica senf
 sol
 papar
 maslinovo ulje
 endivija
 timijan
 peršin

Način pripreme

1

Stribor ili Stribog je slavenski bog vjetra i šume, a ovaj sendvič bošanstvenog okusa dostojan je tog imena.

2

1. Teleći medaljon začiniti solju i paprom te ga premazati senfom. Ostaviti da se marinira.
2. Ljutiku narezati na trakice i pirjati na malo maslinovog ulja, kada luk omekša dodati mix gljiva. Gljive su gotove kada sva tekućina ispari te na kraju posoliti, popapriti i začiniti sa timijanom
2. Umak: kisele krastavce sitno nasjeckati i pomiješati sa majonezom
3. Teleći medaljon ispeći na grill tavi 3-4 minute sa svake strane
4. Na pecivo namazati umak, staviti endiviju, teleći medaljon, na vrh gljive te posipati sitno sjeckanim peršinom

Dobar tek!

Stribor