
Stribor
Stribor ili Stribog je slavenski bog vjetra i šume, a ovaj sendvič bošanstvenog okusa dostojan je tog imena.
1. Teleći medaljon začiniti solju i paprom te ga premazati senfom. Ostaviti da se marinira.
2. Ljutiku narezati na trakice i pirjati na malo maslinovog ulja, kada luk omekša dodati mix gljiva. Gljive su gotove kada sva tekućina ispari te na kraju posoliti, popapriti i začiniti sa timijanom
2. Umak: kisele krastavce sitno nasjeckati i pomiješati sa majonezom
3. Teleći medaljon ispeći na grill tavi 3-4 minute sa svake strane
4. Na pecivo namazati umak, staviti endiviju, teleći medaljon, na vrh gljive te posipati sitno sjeckanim peršinom
Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Stribor ili Stribog je slavenski bog vjetra i šume, a ovaj sendvič bošanstvenog okusa dostojan je tog imena.
1. Teleći medaljon začiniti solju i paprom te ga premazati senfom. Ostaviti da se marinira.
2. Ljutiku narezati na trakice i pirjati na malo maslinovog ulja, kada luk omekša dodati mix gljiva. Gljive su gotove kada sva tekućina ispari te na kraju posoliti, popapriti i začiniti sa timijanom
2. Umak: kisele krastavce sitno nasjeckati i pomiješati sa majonezom
3. Teleći medaljon ispeći na grill tavi 3-4 minute sa svake strane
4. Na pecivo namazati umak, staviti endiviju, teleći medaljon, na vrh gljive te posipati sitno sjeckanim peršinom
Dobar tek!