Slavonski Bećar

ShareTweetSave
1

Šunku, kobasicu i kulenovu seku izrezati na tanke trakice i komadiće. Sir naribati. U posudu staviti nasječene komadiće suhog mesa, sir, mješavinu začina (ili svježi vlasac) . Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Dodati žumanjke, slatko vrhnje (ili mlijeko) i vegetu. Samo po želji dodati malo papra i soli. (Paziti na omjer jer su domaći proizvodi već dovoljno začinjeni pa da ne bude preslano ili ljuto). Lagano dodati žličicu škrobnog brašna (gustina). Sve dobro izmiješati.
Ploške tosta propeći na tavi na malo maslaca samo s jedne strane.
Propečeni tost složiti u pekač namazan maslacem pa po njemu složiti pripremljenu smjesu u koju je na kraju dodan snijeg od bjelanjaka.
Sve zajedno staviti u zagrijanu pećnicu i peći oko 15 minuta na 200 stupnjeva.
Zapečene tople sendviče servirati po želji i poslužiti dok su topli uz Zvijezda majonezu, Dukatovo vrhnje, ... Uz to poslužiti vrhunsko vino Rajnski rizling vinarije Papak iz Iloka. Sjesti i uživati u hrvatskom sendviču, ali polako guštirati da se osjete svi okusi i da ga se doživi na pravi način. Dobar tek!

 10 kriška starog kruha ili tosta
 50 g maslaca
 100 g domaće slavonske šunke
 50 g domaće slavonske kobasice
 50 g domaće slavonske kulenove seke
 100 g sira (edamer ili trapist)
 5 ml slatkog vrhnja ili mlijeka
 2 žličica škrobnog brašna (gustina)
 2 kom. jaja
 1 vezica vlasca, 1 žlica vegete, papar i sol samo po želji (ili KOTANI MIX mješavina začinskog bilja za salatu

NAMIRNICE

 10 kriška starog kruha ili tosta
 50 g maslaca
 100 g domaće slavonske šunke
 50 g domaće slavonske kobasice
 50 g domaće slavonske kulenove seke
 100 g sira (edamer ili trapist)
 5 ml slatkog vrhnja ili mlijeka
 2 žličica škrobnog brašna (gustina)
 2 kom. jaja
 1 vezica vlasca, 1 žlica vegete, papar i sol samo po želji (ili KOTANI MIX mješavina začinskog bilja za salatu

Način pripreme

1

Šunku, kobasicu i kulenovu seku izrezati na tanke trakice i komadiće. Sir naribati. U posudu staviti nasječene komadiće suhog mesa, sir, mješavinu začina (ili svježi vlasac) . Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Dodati žumanjke, slatko vrhnje (ili mlijeko) i vegetu. Samo po želji dodati malo papra i soli. (Paziti na omjer jer su domaći proizvodi već dovoljno začinjeni pa da ne bude preslano ili ljuto). Lagano dodati žličicu škrobnog brašna (gustina). Sve dobro izmiješati.
Ploške tosta propeći na tavi na malo maslaca samo s jedne strane.
Propečeni tost složiti u pekač namazan maslacem pa po njemu složiti pripremljenu smjesu u koju je na kraju dodan snijeg od bjelanjaka.
Sve zajedno staviti u zagrijanu pećnicu i peći oko 15 minuta na 200 stupnjeva.
Zapečene tople sendviče servirati po želji i poslužiti dok su topli uz Zvijezda majonezu, Dukatovo vrhnje, ... Uz to poslužiti vrhunsko vino Rajnski rizling vinarije Papak iz Iloka. Sjesti i uživati u hrvatskom sendviču, ali polako guštirati da se osjete svi okusi i da ga se doživi na pravi način. Dobar tek!

Slavonski Bećar