Slavonska utjeha

ShareTweetSave
1

Priprema umaka:
U posudicu zamiješati Zvijezda majonezu i ketchap u omjeru 1:1 (za jedan sendvič dovoljna je jedna žlica majoneze i jedna žlica ketchupa). Zatim dodati jednu žličicu senfa. Dobro zamiješati žlicom te staviti u hladnjak da se hladi do početka slaganja sendviča.

2

Priprema sastojaka:
Veliki list Iceberg salate narezati na trake širine 1-2 cm.
Domaću slaninu narezati na dugačke tanke šnite te ih takove posložiti na masni papir zajedno sa narezanim kolutićima crvenog luka. Slaninu i luk staviti u pečnicu na 180 stupnjeva i peći ih dok se luk ne karamelizira a slanina ne posuši i masnoća otopi (traži se efekt čipsa).
Rajčicu narezati na tanke ploške.
Pecivo za burgere raspoloviti po dužini te ih zapeći na grilu po sredini da sredina dobije zlatnu boju (45 sekundi da se površina stegne poput toasta)

3

Pečenje mesa:
Mljeveno juneće meso zamiješati rukama u oblik kugle te ga sabiti da se ne raspada. Mesnu kuglu lagano pouljiti Zvijezda uljem da se ne lijepi prilikom pravljenja pljeskavice.
Kada je meso razvijeno u pljeskavicu potrebno je voditi računa da je pljeskavica do 30% šireg promjera od promjera peciva zbog skupljanja pri pečenju.
Prije samog pečenja potrebno je pljeskavicu posoliti i popapriti sa obije strane. Meso peći sa minimalnim brojem prevrtanja. (trajanje pečenja ovisi o jačini vatre i debljini pljeskavice).

4

Slaganje sendviča:
Pecivo namazati sa prethodno pripremljenim umakom po zapečenom dijelu (obije polovice).
na donje pecivo nanijeti dvije šnitice zapečene slanine, zatim redom pljeskavicu, listić topljenog sira za sendviče, Zvijezda majonezu (uz okus služi i kao vezivo za sastojke) karamelizirani luk, plošku rajčice, salatu i gornji dio peciva.
Sklopljeni sendvič blago pritisnuti dlanom da se spoje svi sastojci i potom ga zagrijati u mikrovalnoj pećnici da se otopi listić sira koji ujedno služi kao indikator potrebnog vremena grijanja sendviča.

5

Konzumacija:
Sendvič ''Slavonska utjeha'' je bogat okusima slavonskih proizvoda i plodova poboljšanih okusom Zvijezda majoneze koja u sebi ima potrebitu dozu kiselosti te iz navedenog razloga u sendvič nije potrebno dodavati kisele krastavce. Majoneza služi kao vezivo između sitnih sastojaka te u jedenju sendviča uživate bez nepotrebnog ispadanja sastojaka za vrijeme jedenja.
Isto tako Zvijezda majoneza ne oduzima bogati okus zadimljenog pečenog junećeg mesa koji se savršeno uklapa u kombinaciju.
Nakon konzumacije ovog sendviča jednostavno ste nasmiješeni i zadovoljni...reklo bi se: utješeni!
U slast i lijep pozdrav iz Slavonije!

 200 g juneće mljeveno meso
 10 g domaća dimljena slanina
 1 kom. pecivo za burgere
 1 list(a) salata Iceberg
 1 lb svježa rajčica
 1 lb karamelizirani luk
 1 kom. topljeni sir u listićima
 1 žlica Zvijezda ketchup
 1 žličica senf
 papr i sol za meso

NAMIRNICE

 200 g juneće mljeveno meso
 10 g domaća dimljena slanina
 1 kom. pecivo za burgere
 1 list(a) salata Iceberg
 1 lb svježa rajčica
 1 lb karamelizirani luk
 1 kom. topljeni sir u listićima
 1 žlica Zvijezda ketchup
 1 žličica senf
 papr i sol za meso

Način pripreme

1

Priprema umaka:
U posudicu zamiješati Zvijezda majonezu i ketchap u omjeru 1:1 (za jedan sendvič dovoljna je jedna žlica majoneze i jedna žlica ketchupa). Zatim dodati jednu žličicu senfa. Dobro zamiješati žlicom te staviti u hladnjak da se hladi do početka slaganja sendviča.

2

Priprema sastojaka:
Veliki list Iceberg salate narezati na trake širine 1-2 cm.
Domaću slaninu narezati na dugačke tanke šnite te ih takove posložiti na masni papir zajedno sa narezanim kolutićima crvenog luka. Slaninu i luk staviti u pečnicu na 180 stupnjeva i peći ih dok se luk ne karamelizira a slanina ne posuši i masnoća otopi (traži se efekt čipsa).
Rajčicu narezati na tanke ploške.
Pecivo za burgere raspoloviti po dužini te ih zapeći na grilu po sredini da sredina dobije zlatnu boju (45 sekundi da se površina stegne poput toasta)

3

Pečenje mesa:
Mljeveno juneće meso zamiješati rukama u oblik kugle te ga sabiti da se ne raspada. Mesnu kuglu lagano pouljiti Zvijezda uljem da se ne lijepi prilikom pravljenja pljeskavice.
Kada je meso razvijeno u pljeskavicu potrebno je voditi računa da je pljeskavica do 30% šireg promjera od promjera peciva zbog skupljanja pri pečenju.
Prije samog pečenja potrebno je pljeskavicu posoliti i popapriti sa obije strane. Meso peći sa minimalnim brojem prevrtanja. (trajanje pečenja ovisi o jačini vatre i debljini pljeskavice).

4

Slaganje sendviča:
Pecivo namazati sa prethodno pripremljenim umakom po zapečenom dijelu (obije polovice).
na donje pecivo nanijeti dvije šnitice zapečene slanine, zatim redom pljeskavicu, listić topljenog sira za sendviče, Zvijezda majonezu (uz okus služi i kao vezivo za sastojke) karamelizirani luk, plošku rajčice, salatu i gornji dio peciva.
Sklopljeni sendvič blago pritisnuti dlanom da se spoje svi sastojci i potom ga zagrijati u mikrovalnoj pećnici da se otopi listić sira koji ujedno služi kao indikator potrebnog vremena grijanja sendviča.

5

Konzumacija:
Sendvič ''Slavonska utjeha'' je bogat okusima slavonskih proizvoda i plodova poboljšanih okusom Zvijezda majoneze koja u sebi ima potrebitu dozu kiselosti te iz navedenog razloga u sendvič nije potrebno dodavati kisele krastavce. Majoneza služi kao vezivo između sitnih sastojaka te u jedenju sendviča uživate bez nepotrebnog ispadanja sastojaka za vrijeme jedenja.
Isto tako Zvijezda majoneza ne oduzima bogati okus zadimljenog pečenog junećeg mesa koji se savršeno uklapa u kombinaciju.
Nakon konzumacije ovog sendviča jednostavno ste nasmiješeni i zadovoljni...reklo bi se: utješeni!
U slast i lijep pozdrav iz Slavonije!

Slavonska utjeha