
Slavonkina radost
Slavonkina radost bogat je sendvič s jajetom i prženom slaninom.
Nalazi se u kukuruznom pecivu koje sam sama zamijesila i ispekla. Za pecivo sam koristila 200 grama glatkog pšeničnog brašna, 200 grama kukuruznog brašna, 2,5 dcl mlijeka u kojem sam otopila jedan svježi kvasac sa žličicom šećera i brašna. U mješavinu za tijesto dodala sam jednu žličicu soli, pola dcl ulja i pola dcl jogurta. Od ove smjese dobiju se tri žemlje.
Nakon što sam pecivo prerezala na pola, na donji dio sam stavila dva lista radiča, a na njih jaje na oko. Zatim ide red dimljene slanine koju sam prethodno popržila. Slanina je domaća slavonska koju smo dobili jesenas na kolinju. Dodala sam još domaći svježi kravlji sir izrezan na trakice, rukolu te čili majonezu koja ovoj slavonskoj rapsodiji daje pikantan okus.
NAMIRNICE
Način pripreme
Slavonkina radost bogat je sendvič s jajetom i prženom slaninom.
Nalazi se u kukuruznom pecivu koje sam sama zamijesila i ispekla. Za pecivo sam koristila 200 grama glatkog pšeničnog brašna, 200 grama kukuruznog brašna, 2,5 dcl mlijeka u kojem sam otopila jedan svježi kvasac sa žličicom šećera i brašna. U mješavinu za tijesto dodala sam jednu žličicu soli, pola dcl ulja i pola dcl jogurta. Od ove smjese dobiju se tri žemlje.
Nakon što sam pecivo prerezala na pola, na donji dio sam stavila dva lista radiča, a na njih jaje na oko. Zatim ide red dimljene slanine koju sam prethodno popržila. Slanina je domaća slavonska koju smo dobili jesenas na kolinju. Dodala sam još domaći svježi kravlji sir izrezan na trakice, rukolu te čili majonezu koja ovoj slavonskoj rapsodiji daje pikantan okus.