Sir u proljetnom ruhu

ShareTweetSave
1

Sir u proljetnom ruhu vegetarijanski je sendvič s tri vrste sira i 4 vrste salate.

Kukuruzno pecivo sam sama zamijesila i ispekla. Za pecivo sam koristila 200 grama glatkog pšeničnog brašna, 200 grama kukuruznog brašna, 2,5 dcl mlijeka u kojem sam otopila jedan svježi kvasac sa žličicom šećera i brašna. U mješavinu za tijesto dodala sam jednu žličicu soli, pola dcl ulja i pola dcl jogurta. Od ove smjese dobiju se tri žemlje.
Nakon što sam pecivo prerezala na pola, na donji dio sam stavila list putar salate, a na njega sir grabancijaš. Zatim sam redom slagala matovilac, tvrdi livanjski sir, crvenu rog papriku, cheddar sir, rajčicu, a između sam sve dobro prelila Zvijezda majonezom.

 1 kom. domaće kukuruzno vpecivo
 5 šnita kravljeg sira grabancijaš
 4 šnita tvrdog livanjskog sira
 4 šnita cheddar sira
 1 list(a) putar salata
 0,50 cup matovilac
 8 kriška crvene rog paprike
 3 kriška rajčica

NAMIRNICE

 1 kom. domaće kukuruzno vpecivo
 5 šnita kravljeg sira grabancijaš
 4 šnita tvrdog livanjskog sira
 4 šnita cheddar sira
 1 list(a) putar salata
 0,50 cup matovilac
 8 kriška crvene rog paprike
 3 kriška rajčica

Način pripreme

1

Sir u proljetnom ruhu vegetarijanski je sendvič s tri vrste sira i 4 vrste salate.

Kukuruzno pecivo sam sama zamijesila i ispekla. Za pecivo sam koristila 200 grama glatkog pšeničnog brašna, 200 grama kukuruznog brašna, 2,5 dcl mlijeka u kojem sam otopila jedan svježi kvasac sa žličicom šećera i brašna. U mješavinu za tijesto dodala sam jednu žličicu soli, pola dcl ulja i pola dcl jogurta. Od ove smjese dobiju se tri žemlje.
Nakon što sam pecivo prerezala na pola, na donji dio sam stavila list putar salate, a na njega sir grabancijaš. Zatim sam redom slagala matovilac, tvrdi livanjski sir, crvenu rog papriku, cheddar sir, rajčicu, a između sam sve dobro prelila Zvijezda majonezom.

Sir u proljetnom ruhu