Print opcije:

Sendvič za gušte

 150 g pirovo brašno
 150 g čvrsti jogurt
 0,50 žličica prašak za pecivo
 0,50 žličica sol
 0,50 kg svinjska lopatica
 1 kom. mrkva
 1 kom. luk
 200 ml pasirana rajčica
 1 žlica med
 2 žlice maslinovo ulje
 2 kriška češnjak
 2 g sol
 2 g papar
 2 g slatka paprika
 150 g mrkva
 150 g zeleni kupus
 150 g crveni kupus
 1 žlica kiselo vrhnje
 3 žlice majoneza
 20 kapi limunov sok
 1 g sol
 1 g papar
1

Flat bread:
Umijesiti mekano tijesto i ostaviti cca. 30 min. Podijeliti na 6 dijelova, razvaljati na okrugle oblike cca 4 mm te peći sa svake strane 2 min.
Trganci od svinjetine:
Meso začiniti mješavinom začina (sol,papar, slatka paptika, protisnuti češnjak). Pustiti da odstoji neko vrijeme u frižideru. U vatrostalnu posudu staviti dvije žlice masinovog ulja, krupno narezani luk, mrkvu i pasiranu rajčicu. Položiti meso na povrće. Prekriti aluminijskom folijom i peći na 140°C dva sata. Potom otkriti i na istoj temperaturi peći još jedan i pol sat. Potom pojačati temperaturu na 200° i peći još 30 min. Meso izvaditi i natrgati vilicom. Povrće usitniti štapnim mikserom, a umak dodatno začiniti po želji. Promiješati natrgano meso sa umakom.
Coleslaw salata
Mrkvu i zelje naribati i pomiješati sa vrhnjem i majonezom. Začiniti limunovim sokom te solju i paprom po želji.

Na polovicu flatbreada staviti par žlica mesa, na meso coleslaw salatu. Preklopiti i uživati u rapsodiji okusa. Dobar tek !!!!

Nutrition Facts

Servings 1