Sendvič Frankopan

ShareTweetSave
1

U pismu, koje je nedavno nađeno na području Tounja, Julija di Naro opisuje svom mužu Fran Krsti Frankopanu fantastičan sendvič kojeg se ne može zasititi. Recept je izvorni;), a mi smo dodali samo Zvijezda majonezu. Recept: Izrezati tanko pileća prsa te ih prepržiti na tavi na malo ulja i maslaca. Izmutiti jedno jaje te napraviti mali omlet. Prerezati lepinju, namazati maslacem i staviti na ugrijanu tavu kako bi se dobila hrskava unutarnja strana. Namazati donju stranu lepinje sa topljenim sirom, staviti matovilac, kriške svinjskog karea, Tounjski dimljeni sir, a potom jaje i piletinu. Sve prekriti laganim slojem majoneze, poredati još malo matovilca i staviti kriške krastavca i rajčice, staviti još malo majoneze. Prekriti gornjim dijelom lepinje te razrezati po pola. Uživati uz svijetlo lager pivo ili sok od grožđa.

 1 kom. Lepinje
 2 kriška Rajčice
 1 kom. Kiselog krastavca
 1 kom. Jaja
 1 kom. Pilećih prsa
 5 kriška Tounjskog dimljenog sira
 10 list(a) Salate Matovilca
 4 kriška Svinjskog karea
 1 kom. Topljenog sira
 5 g Maslaca
 Zvijedza majoneza

NAMIRNICE

 1 kom. Lepinje
 2 kriška Rajčice
 1 kom. Kiselog krastavca
 1 kom. Jaja
 1 kom. Pilećih prsa
 5 kriška Tounjskog dimljenog sira
 10 list(a) Salate Matovilca
 4 kriška Svinjskog karea
 1 kom. Topljenog sira
 5 g Maslaca
 Zvijedza majoneza

Način pripreme

1

U pismu, koje je nedavno nađeno na području Tounja, Julija di Naro opisuje svom mužu Fran Krsti Frankopanu fantastičan sendvič kojeg se ne može zasititi. Recept je izvorni;), a mi smo dodali samo Zvijezda majonezu. Recept: Izrezati tanko pileća prsa te ih prepržiti na tavi na malo ulja i maslaca. Izmutiti jedno jaje te napraviti mali omlet. Prerezati lepinju, namazati maslacem i staviti na ugrijanu tavu kako bi se dobila hrskava unutarnja strana. Namazati donju stranu lepinje sa topljenim sirom, staviti matovilac, kriške svinjskog karea, Tounjski dimljeni sir, a potom jaje i piletinu. Sve prekriti laganim slojem majoneze, poredati još malo matovilca i staviti kriške krastavca i rajčice, staviti još malo majoneze. Prekriti gornjim dijelom lepinje te razrezati po pola. Uživati uz svijetlo lager pivo ili sok od grožđa.

Sendvič Frankopan