Sandwich za sretne ljude

ShareTweetSave
1

Priprema marinade za pileći file:sok od pola naranče,pola žličice naribanoga đumbira,pola režnja protisnutoga češnjaka,pola žličice šarenoga papra,sol.Pileći file natrljati sa marinadom,zamotati u foliju i ostaviti minimalno 4 sata u hladnjaku.

Nakon mariniranja,meso ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi,začinite soli i paprom te ispecite na kombinaciji maslaca i žlice maslinovoga ulja.Pecite na manjoj temperaturi,da meso ostane sočno. Kada je gotovo,prebacite na tanjur,prekrijte alu folijom i pustite da se ohladi otprilike 2 sata.
Pripremite umak:zvijezda majonezu light,senf,med,žličicu iscjeđenoga limuna,pola žličice maslinovoga ulja,malo šarenoga papra i soli blago izmješajte u kremastu masu te rashladite u hladnjaku pola sata.

Pola rajčice i jagodu isjecite na što tanje ploške,te sitno iscjecite 1 žličicu ljubičastoga luka.

Meso izvadite iz hladnjaka i oštrim nožim režite na što tanje ploške.Pecivo rasjecite i svaku polovicu žličicom premažite sa maslinovim uljem,te naribajte malo šarenoga mljevenoga papra. Na donju krišku sendviča bogato nanesite umak,dodajte sitno isjeckan ljubičasti luk.Tada stavite rukolu,a na nju par tankih kriški rajčice i jagode i završite fileom tanko narezanim.Poškropite sa par kapi maslinovoga ulja,uživajte i budite sretni.
Kao pratnja neka bude čaša rashlađene mlade malvazije.

 1 kom. duguljastoga peciva ili tipa Baguette
 1 kom. pilećega filea,prethodno mariniranoga
 1 žličica senfa
 1 žličica meda
 2 žličica sviježe iscijeđenoga limuna
 sol,šareni papar
 rajčice
 1 jagoda
 20 g rukole
 1 žličica sitno isječenoga ljubičastoga luka

NAMIRNICE

 1 kom. duguljastoga peciva ili tipa Baguette
 1 kom. pilećega filea,prethodno mariniranoga
 1 žličica senfa
 1 žličica meda
 2 žličica sviježe iscijeđenoga limuna
 sol,šareni papar
 rajčice
 1 jagoda
 20 g rukole
 1 žličica sitno isječenoga ljubičastoga luka

Način pripreme

1

Priprema marinade za pileći file:sok od pola naranče,pola žličice naribanoga đumbira,pola režnja protisnutoga češnjaka,pola žličice šarenoga papra,sol.Pileći file natrljati sa marinadom,zamotati u foliju i ostaviti minimalno 4 sata u hladnjaku.

Nakon mariniranja,meso ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi,začinite soli i paprom te ispecite na kombinaciji maslaca i žlice maslinovoga ulja.Pecite na manjoj temperaturi,da meso ostane sočno. Kada je gotovo,prebacite na tanjur,prekrijte alu folijom i pustite da se ohladi otprilike 2 sata.
Pripremite umak:zvijezda majonezu light,senf,med,žličicu iscjeđenoga limuna,pola žličice maslinovoga ulja,malo šarenoga papra i soli blago izmješajte u kremastu masu te rashladite u hladnjaku pola sata.

Pola rajčice i jagodu isjecite na što tanje ploške,te sitno iscjecite 1 žličicu ljubičastoga luka.

Meso izvadite iz hladnjaka i oštrim nožim režite na što tanje ploške.Pecivo rasjecite i svaku polovicu žličicom premažite sa maslinovim uljem,te naribajte malo šarenoga mljevenoga papra. Na donju krišku sendviča bogato nanesite umak,dodajte sitno isjeckan ljubičasti luk.Tada stavite rukolu,a na nju par tankih kriški rajčice i jagode i završite fileom tanko narezanim.Poškropite sa par kapi maslinovoga ulja,uživajte i budite sretni.
Kao pratnja neka bude čaša rashlađene mlade malvazije.

Sandwich za sretne ljude