san Penatura (dream of Penatur)

ShareTweetSave
1

Penatur je najtvrđa stijena u Dubrovniku. Brani obalu od najžeščih valova tisućljećima, te tako čuva sve nas. Toliko čvrsta izvana izgleda, da nitko ne može ni zamisliti koliko meko srce unutra prebiva. Svi sanjamo snove, pa tako i on da ga iznutra vidimo.
1. napraviti domaći kruh(osima ako niste u uvjetima).
2. izrezati kruh na dvije kriške te ga na laganoj vatri zagrijavati 5 min na maslinovom ulju
3. zatim na jednu krišku staviti skuta sir
4. staviti prešanu slaninu na tavu dok ne poprimi žarku boju, pa ju dodati na skuta sir
5. dodati dvije kriške pečene paprike
6. poklopiti
7. namazati vrh maslinovim uljem te po želji dodati sjemenke konoplje

 8 kriška prešane slanine
 4 kriška kravljeg skuta sira
 2 kriška kisele paprike
 3 žlice zvijezde majoneze
 2 žlice maslinovoga ulja
 3 žličica sjemenke prepržene konoplje
 2 kriška domaćega kruha (čakovečko brašno)

NAMIRNICE

 8 kriška prešane slanine
 4 kriška kravljeg skuta sira
 2 kriška kisele paprike
 3 žlice zvijezde majoneze
 2 žlice maslinovoga ulja
 3 žličica sjemenke prepržene konoplje
 2 kriška domaćega kruha (čakovečko brašno)

Način pripreme

1

Penatur je najtvrđa stijena u Dubrovniku. Brani obalu od najžeščih valova tisućljećima, te tako čuva sve nas. Toliko čvrsta izvana izgleda, da nitko ne može ni zamisliti koliko meko srce unutra prebiva. Svi sanjamo snove, pa tako i on da ga iznutra vidimo.
1. napraviti domaći kruh(osima ako niste u uvjetima).
2. izrezati kruh na dvije kriške te ga na laganoj vatri zagrijavati 5 min na maslinovom ulju
3. zatim na jednu krišku staviti skuta sir
4. staviti prešanu slaninu na tavu dok ne poprimi žarku boju, pa ju dodati na skuta sir
5. dodati dvije kriške pečene paprike
6. poklopiti
7. namazati vrh maslinovim uljem te po želji dodati sjemenke konoplje

san Penatura (dream of Penatur)