Riječni gazda

ShareTweetSave
1

Narezati tikvicu na kolutiće, a papriku na ploške. Luk naribati na srednju veličinu, te u njega dodati brašno.

2

Očišćen i filetiran smuđ začiniti sa soli i paprom, te tako pripremljenu ribu staviti u brašno, potom u jaje i na kraju u krušne mrvice.

3

U tavicu staviti suncokretovo ulje da prekrije dno, te ispeći ribu. Nakon toga na jakoj vatri ispeći tikvice i papriku, sve dok ne poprime zlatnu boju. Zatim na srednjoj vatri ispeći luk, dok ne postane dovoljno hrskav. Na kraju zapeći tost sa obje strane.

4

Na tost poslagati tikvice i papriku, te na njih staviti ribu. Dodati Zvijezda majonezu i posipati sa prženim lukom. Dobar tek!

 1 kom. Tikvica
 1 kom. Paprika
 1 mala glavica Luk
 1 kom. Smuđ(file)
 50 g Brašno
 50 g Krušne mrvice
 1 kom. Jaja
 2 kom. Tost
 ½ žličica Sol
 ½ žličica Papar

NAMIRNICE

 1 kom. Tikvica
 1 kom. Paprika
 1 mala glavica Luk
 1 kom. Smuđ(file)
 50 g Brašno
 50 g Krušne mrvice
 1 kom. Jaja
 2 kom. Tost
 ½ žličica Sol
 ½ žličica Papar

Način pripreme

1

Narezati tikvicu na kolutiće, a papriku na ploške. Luk naribati na srednju veličinu, te u njega dodati brašno.

2

Očišćen i filetiran smuđ začiniti sa soli i paprom, te tako pripremljenu ribu staviti u brašno, potom u jaje i na kraju u krušne mrvice.

3

U tavicu staviti suncokretovo ulje da prekrije dno, te ispeći ribu. Nakon toga na jakoj vatri ispeći tikvice i papriku, sve dok ne poprime zlatnu boju. Zatim na srednjoj vatri ispeći luk, dok ne postane dovoljno hrskav. Na kraju zapeći tost sa obje strane.

4

Na tost poslagati tikvice i papriku, te na njih staviti ribu. Dodati Zvijezda majonezu i posipati sa prženim lukom. Dobar tek!

Riječni gazda