Ribareva slatka tajna

ShareTweetSave
1

Priprema ribarevog potajno omiljenog jela je brzo gotova, a prvi zalogaj je spreman za samo nekoliko kratkih koraka! Najprije je potrebno pripremiti meso za pečenje - odrezak pilećih prsa začini se s malo sitne soli i crnog papra. U zagrijanu posudu za pečenje stavi se kokosovo ulje na koje se zatim stavi začinjeno meso. Peći se može u tavi dok meso ne porumeni ili u pećnici, na temperaturi 220°C 15-20 minuta.

2

Dok se meso peče, svježu rukolu i rajčicu operemo, a rajčicu i izrežemo na tanke ploške. Glavicu crvenog luka kao i slasnu domaću slavonsku slaninu izrežemo na trakice.

3

Izrezani luk stavimo u tavu u kojoj je prethodno zagrijano kokosovo ulje na niskoj temperaturi. Povremeno ga treba lagano promiješati kako ne bi zagorio. Kada počne poprimati zlatnu boju, luku se doda slanina, a čim slanina milozvučno zacvrči, u tavu se dodaje i fini med slavonskog bagrema. Kako med ne bi izgubio svoja čarobna svojstva, bitno je neprestano miješati slatki sadržaj tave i održavati ga na srednjoj temperaturi. Onog trenutka kada med počne karamelizirati, priprema ovog posebnog sastojka sendviča je gotova.

4

Uz prethodni tajni sastojak, i pecivo od tamnog brašna ovom sendviču daje posebnu notu. Pecivo se nožem prepolovi i spremni smo za slaganje sendviča. Prva na redu je rukola-ravnomjerno ju rasporedimo po pecivu. Nakon nje slijede sočne ploške rajčice pa odrezak od pilećih prsa. Idući na redu je raj za okusne pupoljke, a to su karamelizirani luk i domaća slanina. Iako su već prva četiri sloja ovog sendviča rapsodija za nepce, peti sloj dat će ovom sendviču neponovljivi okus. Upravo je Zvijezda majoneza zadnji sloj zbog kojeg je Ribareva slatka tajna dobitna kombinacija! Sendvič je spreman, uživajte u svakom zalogaju!

 1 kom. peciva od tamnog brašna
 25 g rukole
 1 kom. rajčice
 200 g odreska od pilećih prsa
 1 mala glavica crvenog luka
 60 g slanine
 4 žličica meda
 majoneza (količina po želji)
 2 žličica kokosovog ulja
 malo soli
 malo papra

NAMIRNICE

 1 kom. peciva od tamnog brašna
 25 g rukole
 1 kom. rajčice
 200 g odreska od pilećih prsa
 1 mala glavica crvenog luka
 60 g slanine
 4 žličica meda
 majoneza (količina po želji)
 2 žličica kokosovog ulja
 malo soli
 malo papra

Način pripreme

1

Priprema ribarevog potajno omiljenog jela je brzo gotova, a prvi zalogaj je spreman za samo nekoliko kratkih koraka! Najprije je potrebno pripremiti meso za pečenje - odrezak pilećih prsa začini se s malo sitne soli i crnog papra. U zagrijanu posudu za pečenje stavi se kokosovo ulje na koje se zatim stavi začinjeno meso. Peći se može u tavi dok meso ne porumeni ili u pećnici, na temperaturi 220°C 15-20 minuta.

2

Dok se meso peče, svježu rukolu i rajčicu operemo, a rajčicu i izrežemo na tanke ploške. Glavicu crvenog luka kao i slasnu domaću slavonsku slaninu izrežemo na trakice.

3

Izrezani luk stavimo u tavu u kojoj je prethodno zagrijano kokosovo ulje na niskoj temperaturi. Povremeno ga treba lagano promiješati kako ne bi zagorio. Kada počne poprimati zlatnu boju, luku se doda slanina, a čim slanina milozvučno zacvrči, u tavu se dodaje i fini med slavonskog bagrema. Kako med ne bi izgubio svoja čarobna svojstva, bitno je neprestano miješati slatki sadržaj tave i održavati ga na srednjoj temperaturi. Onog trenutka kada med počne karamelizirati, priprema ovog posebnog sastojka sendviča je gotova.

4

Uz prethodni tajni sastojak, i pecivo od tamnog brašna ovom sendviču daje posebnu notu. Pecivo se nožem prepolovi i spremni smo za slaganje sendviča. Prva na redu je rukola-ravnomjerno ju rasporedimo po pecivu. Nakon nje slijede sočne ploške rajčice pa odrezak od pilećih prsa. Idući na redu je raj za okusne pupoljke, a to su karamelizirani luk i domaća slanina. Iako su već prva četiri sloja ovog sendviča rapsodija za nepce, peti sloj dat će ovom sendviču neponovljivi okus. Upravo je Zvijezda majoneza zadnji sloj zbog kojeg je Ribareva slatka tajna dobitna kombinacija! Sendvič je spreman, uživajte u svakom zalogaju!

Ribareva slatka tajna