Od sendviča "proljetni san - sendvetoksič" sa tartarom od medvjeđeg luka i koprive doslovno pucate od energije zbog kvalitetno izbalansiranih nutrijenata u promišljeno odabranim sastojcima. Ovaj eliksir zdravlja vaš je najvjerniji saveznik u borbi protiv proljetnog umora i svojevrsni buster vašeg organizma koji vas uspješno riješava toksina nakupljenih tokom zimskog razdoblja. Uživajte u ovom ukusnom cijelovitom zdravom obroku koji bi nesebično mogli nazvati super hranom. Sadrži ugljikohidrate niskog glikemijskog indeksa, visokokvalitetnih bjelačevina te esencijalnih vitamina i minerala.
Način pripreme:
Stavite kuhati jaja i zagrijte pećnicu na 200 C.
Oprati sviježe ubrane listove medvejđeg luka i koprive te oguliti mrkvu i batat.
Naribajte korijenasto povrće te izdvojite malo mrkve za kasniju dekoraciju.
Kratko prokuhati naribanu mrkvu, batat i zobene pahuljice; posoliti i dodati malo bijelog papra, procijediti te ohladiti. Ohlađenoj smjesi dodajte koncentrat rajčice, jedno jaje i žlicu ribanog parmezana. Papir za pečenje premažite maslinovim uljem te oblikovane popečke zapecite na 15 minuta sa svake strane.
Za to vijeme pripremite taratar. Usitnjene listove medvjeđeg luka i koprive pomiješajte sa dvije žlice majoneze, žličicom senfa, limunovim sokom, bijelim paprom i solju.
Prerežite integralno pecivo po pola te redom slažite sastojke:
tartar sa medvjeđim lukom i koprivom,
popečak od mrkve, batata i zobenih pahuljica sa parmezanom
kuhano jaje
ribana mrkva
zvijezda majoneza
Uživajte!
Servings 1