Print opcije:

Proljetni san – Sendvetoksič

 1 kom. Integralno pecivo sa bučinim i suncokretovim sjemenkama
 3 žlice Zvijezda majoneza
 6 list(a) medvjeđi luk
 2 žlice mlada kopriva
 1 kom. mrkva
 1 cup batata
 1 cup zobene pahuljice
 1 žlica parmezan
 1 žličica koncetrat rajčice
 1 žličica origano
 1 žlica sol
 1 žličica bijeli papar
 1 žličica senf
 1 žličica limuna
 2 kom. Jaja
1

Od sendviča "proljetni san - sendvetoksič" sa tartarom od medvjeđeg luka i koprive doslovno pucate od energije zbog kvalitetno izbalansiranih nutrijenata u promišljeno odabranim sastojcima. Ovaj eliksir zdravlja vaš je najvjerniji saveznik u borbi protiv proljetnog umora i svojevrsni buster vašeg organizma koji vas uspješno riješava toksina nakupljenih tokom zimskog razdoblja. Uživajte u ovom ukusnom cijelovitom zdravom obroku koji bi nesebično mogli nazvati super hranom. Sadrži ugljikohidrate niskog glikemijskog indeksa, visokokvalitetnih bjelačevina te esencijalnih vitamina i minerala.

Način pripreme:
Stavite kuhati jaja i zagrijte pećnicu na 200 C.
Oprati sviježe ubrane listove medvejđeg luka i koprive te oguliti mrkvu i batat.
Naribajte korijenasto povrće te izdvojite malo mrkve za kasniju dekoraciju.
Kratko prokuhati naribanu mrkvu, batat i zobene pahuljice; posoliti i dodati malo bijelog papra, procijediti te ohladiti. Ohlađenoj smjesi dodajte koncentrat rajčice, jedno jaje i žlicu ribanog parmezana. Papir za pečenje premažite maslinovim uljem te oblikovane popečke zapecite na 15 minuta sa svake strane.
Za to vijeme pripremite taratar. Usitnjene listove medvjeđeg luka i koprive pomiješajte sa dvije žlice majoneze, žličicom senfa, limunovim sokom, bijelim paprom i solju.
Prerežite integralno pecivo po pola te redom slažite sastojke:
tartar sa medvjeđim lukom i koprivom,
popečak od mrkve, batata i zobenih pahuljica sa parmezanom
kuhano jaje
ribana mrkva
zvijezda majoneza

Uživajte!

Nutrition Facts

Servings 1