Print opcije:

Proljetna rapsodija

 1 kom. Pecivo
 18 list(a) maslačak
 3 žlice maslinovo uje
 3 žlice Zvijezda majoneza
 15 list(a) bosiljak
 1 žličica sol
 ¼ žličica papar
 2 žlice parmezan
 3 žlice Zvijezda majoneza
 3 kom. list maslačka
 3 šnita pršut
 1 kom. listić sira cheddar
 1 lb ljubičasti luk
 3 šnita paradajz
 3 kom. mini mozarella
 1 kom. cvijet maslačka
 3 kom. cvijet ljubičice
 40 g Zvijezda majoneza
1

Podloga na pecivu je od mladih listova maslačka, bosiljka,maslinovog ulja, soli, papra, parmezana i Zvijezda majoneze . Sve te sastojke zajedno u blenderu usitniti. Gotovim pestom obilato namazati donju polovicu peciva na koju je potrebno staviti par listova maslačka , pršut , trakice ljubičastog luka, te odozgo Zvijezda majonezu. Sendvič je obogačen listićem sira cheddar, mini mozarellom ,paradajzom, cvijetom maslačka i ljubičice. Gornju stranu peciva namazati sa Zvijezda majonezom.
Ovaj recept sam odabrala jel nam u proljeće nedostaje energije, mladi listovi maslačka su vitaminska bomba a cvijeće poput maslačka i ljubičice nisu samo ukras već slatki i zdravi jestivi sastojci ovog sendviča..Prisutnost bjelančevina, masti, ugljikohidrata i vitamina u cvijeću ne razlikuje se mnogo od njihove prisutnosti u drugim dijelovima biljke, npr. listovima. Ocjena kvalitete jestivog cvijeća stoga se prvenstveno daje na osnovu njegove ljepote, veličine, oblika, boje te, povrh svega, arome i okusa..Cvijeće više nije samo ukras vrta, balkona i prozora nego i jestiva dekoracija na jelima. Stoga, uživajte u ovoj proljetnoj rapsodiji!

Nutrition Facts

Servings 1