Proljetna rapsodija

ShareTweetSave
1

Za umak - izmiješati majonezu,sjeckani peršin,češnjak,sok od limuna i narezanu čili papričicu.

2

Na maslinovom ulju kratko popržiti očišćene kozice,narezanu mladu kapulicu i vrhove šparoga.Posoliti.Preliti umućenim jajetom,kratko popržiti.Na omlet položiti kriške sira.

3

Pecivo prerezati na pola,zgrijati u tosteru obje polovice.

4

2/3 umaka namazati na donju polovicu peciva.

5

Na umak položiti omlet,prekriti ostatkom umaka.

6

Poklopiti drugom polovicom peciva i uživati u slasnom zalogaju.

 15 g vršaka divljih šparoga
 20 g mlade kapulice
 60 g očišćenih kozica
 1 žlica maslinovog ulja
 1 kom. jaje
 sol
 10 g sira
 4 žlice Zvijezda light majoneze
 1 žlica sjeckanog peršina
 1 žličica sitno sjeckanog češnjaka
 1 žličica soka od limuna
 1 čili papričica,sitno nasjeckana
 1 kom. pecivo sa sezamom

NAMIRNICE

 15 g vršaka divljih šparoga
 20 g mlade kapulice
 60 g očišćenih kozica
 1 žlica maslinovog ulja
 1 kom. jaje
 sol
 10 g sira
 4 žlice Zvijezda light majoneze
 1 žlica sjeckanog peršina
 1 žličica sitno sjeckanog češnjaka
 1 žličica soka od limuna
 1 čili papričica,sitno nasjeckana
 1 kom. pecivo sa sezamom

Način pripreme

1

Za umak - izmiješati majonezu,sjeckani peršin,češnjak,sok od limuna i narezanu čili papričicu.

2

Na maslinovom ulju kratko popržiti očišćene kozice,narezanu mladu kapulicu i vrhove šparoga.Posoliti.Preliti umućenim jajetom,kratko popržiti.Na omlet položiti kriške sira.

3

Pecivo prerezati na pola,zgrijati u tosteru obje polovice.

4

2/3 umaka namazati na donju polovicu peciva.

5

Na umak položiti omlet,prekriti ostatkom umaka.

6

Poklopiti drugom polovicom peciva i uživati u slasnom zalogaju.

Proljetna rapsodija