Svima nam se dogodilo da za Uskrs napravimo previše hrane koju kasnije ne znamo kako iskoristit. U takvim trenutcima svima bi nam dobro došao Profesor Baltazar koji bi mislio, mislio i napokon osmislio jedan dobar recept za blagdanske ostatke.
Budući da je jedini ponedjeljak u godini koji svi vole onaj uskrsni, predlažem da spojite ugodno s korisnim te napravite ovaj jednostavni, a fini sendvič.
Najprije napravimo francusku salatu tako da pomiješamo nasjeckanu mrkvu, krastavce, krumpir, jaja i grašak. Tome dodamo domaćeg vrhnja te posolimo i dodamo malo limunovog soka. Za kraj stavimo zvijezdu ove salate - DELIKATES majonezu.
Ova količina francuske dovoljna je za punjenje više sendviča, no svakome na izbor koliko će ih napraviti.
Potom, izdubimo okrugli kruh te dno premažemo Zvijezda majonezom.
Nakon toga stavimo finu šunku.
Nadalje, stavljamo sloj francuske salate te rotkvice.
Zatim slijede narezana kuhana jaja te nasjeckani mladi luk.
Na kraju stavimo još jedan sloj francuske salate te, ako nam je ostalo još šunke, izrežemo ju na trakice i poslažemo na francusku.
I to je to!
Sljedeća zadaća za Profesora Baltazara - osmisliti kako uživati u svakom ponedjeljku, a ne samo u onom uskrsnom!
Servings 1