Princ Hedon

ShareTweetSave
1

Jetrice kunića oprati i dobro osušiti. Posoliti ih i popapriti. Uvaljati ih u brašno, jaje i krušne mrvice te peći na suncokretovom ulju, na srednje jakoj vatri dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Izvaditi ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

2

Za pesto od medvjeđeg luka blanširane bademe kratko tostirati na suhoj tavi. U blenderu izmiksati listove medvjeđeg luka, tostirane bademe, maslinovo ulje i malo soli.

Prilikom slaganja sendviča, donju polovicu peciva namazati pestom, zatim posložiti jetrice. Na njih staviti Zvijezda delikates majonezu te listove potočarke. Preklopiti drugom polovicom i uživati!

Napomena: jetrice kunića su blagog okusa i za razliku od drugih jetrica nije ih potrebno namakati u mlijeku!

 200 g jetrica kunića
 5 list(a) medvjeđeg luka
 šaka badema
 Zvijezda maslinovo ulje
 1 jaje
 brašno
 krušne mrvice
 1 šaka potočarke
 1 Zvijezda delikates majoneza
 Zvijezda suncokretovo ulje
 sol, papar

NAMIRNICE

 200 g jetrica kunića
 5 list(a) medvjeđeg luka
 šaka badema
 Zvijezda maslinovo ulje
 1 jaje
 brašno
 krušne mrvice
 1 šaka potočarke
 1 Zvijezda delikates majoneza
 Zvijezda suncokretovo ulje
 sol, papar

Način pripreme

1

Jetrice kunića oprati i dobro osušiti. Posoliti ih i popapriti. Uvaljati ih u brašno, jaje i krušne mrvice te peći na suncokretovom ulju, na srednje jakoj vatri dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Izvaditi ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

2

Za pesto od medvjeđeg luka blanširane bademe kratko tostirati na suhoj tavi. U blenderu izmiksati listove medvjeđeg luka, tostirane bademe, maslinovo ulje i malo soli.

Prilikom slaganja sendviča, donju polovicu peciva namazati pestom, zatim posložiti jetrice. Na njih staviti Zvijezda delikates majonezu te listove potočarke. Preklopiti drugom polovicom i uživati!

Napomena: jetrice kunića su blagog okusa i za razliku od drugih jetrica nije ih potrebno namakati u mlijeku!

Princ Hedon