“Prigorske sem gore list”

ShareTweetSave
1

Ovaj sendvič je dobio ime po jednoj staroj pjesmi,po proljetnom ,samoniklom bilju,bojama,tradiciji mog Prigorja.Neke stvari su uvijek dobre,ne treba im puno,da bi bile još i bolje.U ovom slučaju majoneza i to ova ljuća verzija zaokružuje prošlost i sadašnjost.

2

Ispecite kruh u konzervi zapremine 800 ml koju namastite mašću pomoću kista .Umijsite dizano tijesto od 30 dkg glatkog brašna,1 dcl blanširane,nasjeckane koprive,2 dcl vode od blanširanja u kojoj ste namočili 3 žlice chia sjemenki i pustili ih da odstoje barem sat vremena,Dodajte i žlicu masti,te jogurta po potrebi.Ovo tijesto možete umijesiti i u pekaču kruha.Kad se tijesto podiglo,stavite ga u limenku,pustite još malo i onda pecite na 180 stupnja C. oko 35 minuta.Kruh malo ostavite u limenci,izvadite i pustite ohladiti.

3

Pileći file začinite s malo soli,papra,timijana,slatke dimljene i slatke obične paprike.Pecite u poklopljenoj posudi na malo masti,oko pola sata u pećnici.Ako ne koristite mast,zamijenite je uljem .

4

Pancetu ili špek stavite na vrelu tavu bez masnoće da se ispeče,i postane hrskavo.Ocijedite na upijajućem kuhinjskom ubrusu.

5

Za pogačice od sira-umutite 1 jaje,3 žlice svježeg sira,2 žlice brašna,te mrvicu soli i 5 žlica latica cvjetova maslačka.Na kistom pouljenoj tavi ispecite dvije pogačice.To je brzo gotovo.

6

Mješavinu salata operite,posušite,po želji pokapajte s malo limunova soka.

7

A sad najbolji dio-narežite kruh,na donju šnitu stavite majonezu,te pileći file tanko narezan,pa špek,salatu,pogačicu od sira,majonezu,špek i opet salatu.Redoslijed slaganja i količinu majoneze možete prilagoditi svom ukusu,I,da,svaki je sendvič baš bezveze bez Zvijezda majoneze.

 1 kom. kruha s koprivma i chia sjemenkama
 1 kom. pečenog filea pilećih prsa
 6 kom. šnita pržene,hrskave pancete ili domaćeg špeka
 2 kom. pogačica sa sirom i laticama cvjetova maslačka
 1 cup mješavine baby proljetnih salata

NAMIRNICE

 1 kom. kruha s koprivma i chia sjemenkama
 1 kom. pečenog filea pilećih prsa
 6 kom. šnita pržene,hrskave pancete ili domaćeg špeka
 2 kom. pogačica sa sirom i laticama cvjetova maslačka
 1 cup mješavine baby proljetnih salata

Način pripreme

1

Ovaj sendvič je dobio ime po jednoj staroj pjesmi,po proljetnom ,samoniklom bilju,bojama,tradiciji mog Prigorja.Neke stvari su uvijek dobre,ne treba im puno,da bi bile još i bolje.U ovom slučaju majoneza i to ova ljuća verzija zaokružuje prošlost i sadašnjost.

2

Ispecite kruh u konzervi zapremine 800 ml koju namastite mašću pomoću kista .Umijsite dizano tijesto od 30 dkg glatkog brašna,1 dcl blanširane,nasjeckane koprive,2 dcl vode od blanširanja u kojoj ste namočili 3 žlice chia sjemenki i pustili ih da odstoje barem sat vremena,Dodajte i žlicu masti,te jogurta po potrebi.Ovo tijesto možete umijesiti i u pekaču kruha.Kad se tijesto podiglo,stavite ga u limenku,pustite još malo i onda pecite na 180 stupnja C. oko 35 minuta.Kruh malo ostavite u limenci,izvadite i pustite ohladiti.

3

Pileći file začinite s malo soli,papra,timijana,slatke dimljene i slatke obične paprike.Pecite u poklopljenoj posudi na malo masti,oko pola sata u pećnici.Ako ne koristite mast,zamijenite je uljem .

4

Pancetu ili špek stavite na vrelu tavu bez masnoće da se ispeče,i postane hrskavo.Ocijedite na upijajućem kuhinjskom ubrusu.

5

Za pogačice od sira-umutite 1 jaje,3 žlice svježeg sira,2 žlice brašna,te mrvicu soli i 5 žlica latica cvjetova maslačka.Na kistom pouljenoj tavi ispecite dvije pogačice.To je brzo gotovo.

6

Mješavinu salata operite,posušite,po želji pokapajte s malo limunova soka.

7

A sad najbolji dio-narežite kruh,na donju šnitu stavite majonezu,te pileći file tanko narezan,pa špek,salatu,pogačicu od sira,majonezu,špek i opet salatu.Redoslijed slaganja i količinu majoneze možete prilagoditi svom ukusu,I,da,svaki je sendvič baš bezveze bez Zvijezda majoneze.

“Prigorske sem gore list”