Praznički pajcek

ShareTweetSave
1

Svi znamo da doček Nove Godine ne može proći bez ogromnih količina hrane i pića. Ostaci hrane jest će se još barem tjedan dana nakon svih gozbi :). Tu nastupa on, jedan jedini, onaj kojemu se veselimo cijele godine, sendvič svih sendviča!

2

U tavi na laganoj vatri rastopite dvije šnite špeka dok ne postanu hrskave. Odložite ih na papirnatu salvetu.
Ulijte u tavu vino, bbq umak i ketchup. Ako ste dovoljno hrabri dodajte malo cimeta i klinčića te omiljeni izvor ljutine (tabasco, sušene papričice...). Krčkajte umak dok alkohol ne ishlapi.
Pripremite dvije vilice i njima napadnite pečenu šunkicu! Trgajte ju na sitna vlakna. Ne zaboravite izbaciti sav stres!
Ubacite natrganu šunku u umak te miješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu

3

Slijedi slaganje! Razrežite pecivo te namažite obje strane majonezom.
Dodajte 3-4 žlice smjese mesa. Ne brinite ako se čini da je previše.
Na meso razmrvite hrskavi špek .
Zatim dodajte sir. Preporučam domaći dimljeni.
Na sir dolazi par većih žlica francuske salate.
Sve to prekrijte listom hrskave zelene salate i gornjom polovicom peciva.

4

I to je to! Pripremite salvetu, ne brinite za nered i prepustite se užitku! Dobar tek!

 200 g Ostaci pečene šunke
 2 šnita Špek (panceta)
 100 ml Crno vino
 2 žlice BBQ umak
 1 žlica Zvijezda ketchup
 1 lb Domaći dimljeni sir
 1 list(a) Zelena salata kristal ili iceberg
 1 kom. Pecivo po izboru

NAMIRNICE

 200 g Ostaci pečene šunke
 2 šnita Špek (panceta)
 100 ml Crno vino
 2 žlice BBQ umak
 1 žlica Zvijezda ketchup
 1 lb Domaći dimljeni sir
 1 list(a) Zelena salata kristal ili iceberg
 1 kom. Pecivo po izboru

Način pripreme

1

Svi znamo da doček Nove Godine ne može proći bez ogromnih količina hrane i pića. Ostaci hrane jest će se još barem tjedan dana nakon svih gozbi :). Tu nastupa on, jedan jedini, onaj kojemu se veselimo cijele godine, sendvič svih sendviča!

2

U tavi na laganoj vatri rastopite dvije šnite špeka dok ne postanu hrskave. Odložite ih na papirnatu salvetu.
Ulijte u tavu vino, bbq umak i ketchup. Ako ste dovoljno hrabri dodajte malo cimeta i klinčića te omiljeni izvor ljutine (tabasco, sušene papričice...). Krčkajte umak dok alkohol ne ishlapi.
Pripremite dvije vilice i njima napadnite pečenu šunkicu! Trgajte ju na sitna vlakna. Ne zaboravite izbaciti sav stres!
Ubacite natrganu šunku u umak te miješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu

3

Slijedi slaganje! Razrežite pecivo te namažite obje strane majonezom.
Dodajte 3-4 žlice smjese mesa. Ne brinite ako se čini da je previše.
Na meso razmrvite hrskavi špek .
Zatim dodajte sir. Preporučam domaći dimljeni.
Na sir dolazi par većih žlica francuske salate.
Sve to prekrijte listom hrskave zelene salate i gornjom polovicom peciva.

4

I to je to! Pripremite salvetu, ne brinite za nered i prepustite se užitku! Dobar tek!

Praznički pajcek