Prase u blatu

ShareTweetSave
1

U meso utrljati suhi pac od paprike, đumbira, soli,i suhih začina. Meso dobro umotati u par slojeva aluminijske folije , staviti u pleh za pečenje i peći 1 sat na 200°C zatim 4-5sati na 150°C. Meso odmotati i premazati mokrim pacom od soja sosa, meda, šećera, senfa i kečapa i zapeći. Napraviti salatu od ribanog kupusa, mrkve, začiniti Zvijezda majonezom, vrhnjem i po želji limunom. Krumpire prokuhati i hrskavo ispeći u pećnici. I sad nakon toliko muke složiti sendvič:lepinja, sloj Zvijezda majoneze, natrgano meso, salata, pa opet meso i na kraju majoneza, zagristi i uživati ko prase u blatu!

 1 kg Svinjska plećka
 2 žličica Paprike
 1 žličica Suhog đumbira
 2 žlice Soli
 1 žličica Kima
 1 žličica Origana
 1 cup Soja sosa
 1 žličica Šećera
 1 žlica Meda
 1 žličica Senfa
 1 žlica Zvijezda kečapa
 1 mala glavica Kupusa
 3 kom. Mrkve
 4 žlice Punomasnog vrhnja
 1 kg Krumpira

NAMIRNICE

 1 kg Svinjska plećka
 2 žličica Paprike
 1 žličica Suhog đumbira
 2 žlice Soli
 1 žličica Kima
 1 žličica Origana
 1 cup Soja sosa
 1 žličica Šećera
 1 žlica Meda
 1 žličica Senfa
 1 žlica Zvijezda kečapa
 1 mala glavica Kupusa
 3 kom. Mrkve
 4 žlice Punomasnog vrhnja
 1 kg Krumpira

Način pripreme

1

U meso utrljati suhi pac od paprike, đumbira, soli,i suhih začina. Meso dobro umotati u par slojeva aluminijske folije , staviti u pleh za pečenje i peći 1 sat na 200°C zatim 4-5sati na 150°C. Meso odmotati i premazati mokrim pacom od soja sosa, meda, šećera, senfa i kečapa i zapeći. Napraviti salatu od ribanog kupusa, mrkve, začiniti Zvijezda majonezom, vrhnjem i po želji limunom. Krumpire prokuhati i hrskavo ispeći u pećnici. I sad nakon toliko muke složiti sendvič:lepinja, sloj Zvijezda majoneze, natrgano meso, salata, pa opet meso i na kraju majoneza, zagristi i uživati ko prase u blatu!

Prase u blatu