Okus savršenstva

ShareTweetSave
1

Umijesite pogačice od 3 šalice od 2 dcl brašna,malo soli,malo šećera,20 dkg maslaca,20 dkg mozzarelle narezane na kockice,1.5 praška za pecivo,1 veliku žlicu čili majoneze Zvijezda,svježe nasjeckanog peršina i malo suhe majčine dušicePo potrebi dodajte kod mješenja oko 1 dcl mlijeka ,možda i više.Umiješeno tijesto pustite 20 minuta u hladnjaku da se odmori.

2

Tijesto razvaljajte,izrežite oblik po volji,pecite na pek papiru oko 12 minuta na 190 stupnjeva C.Pogačice koje ne iskoristite za sendviče možete jesti i same.Dok se pogačice hlade ispecite fritaju.

3

Umutite 1 jaje,1 bjelanjak,svježi sir 5 žlica ,5 žlica ocijeđenog,blanširanog i nasjeckanog špinata,malo soli i stavite na pek papir i po toj smjesi poredajte nekoliko komada rajčice.Pecite u pećnici dok se fritaja ne stisne.

4

Ohlađene pogačice prerežite po pola,stavite majonezu,kulen,fritaju,narezan po dužini mladi luk,opet kulen,majonezu i poklopite drugim dijelom pogačice.Ovdje je korišteno pecivo koje je prhko,blagog okusa sira i začinskog bilja da naglasi svu raskoš kulena.A i čili majoneza se dobro uklapa ,sve zajedno daje zaokruženu cjelinu,Kako namirnica,tako i raznih dijelova Hrvatske,

 2 kom. pogačica s mozzarellom,maslacem i začinskim biljem
 2 kom. mladog luka
 2 kom. fritaje s špinatom i cherry rajčicama
 100 g narezanog kulena ili kulenove seke
 1 kom. Čili majoneze zvijezda

NAMIRNICE

 2 kom. pogačica s mozzarellom,maslacem i začinskim biljem
 2 kom. mladog luka
 2 kom. fritaje s špinatom i cherry rajčicama
 100 g narezanog kulena ili kulenove seke
 1 kom. Čili majoneze zvijezda

Način pripreme

1

Umijesite pogačice od 3 šalice od 2 dcl brašna,malo soli,malo šećera,20 dkg maslaca,20 dkg mozzarelle narezane na kockice,1.5 praška za pecivo,1 veliku žlicu čili majoneze Zvijezda,svježe nasjeckanog peršina i malo suhe majčine dušicePo potrebi dodajte kod mješenja oko 1 dcl mlijeka ,možda i više.Umiješeno tijesto pustite 20 minuta u hladnjaku da se odmori.

2

Tijesto razvaljajte,izrežite oblik po volji,pecite na pek papiru oko 12 minuta na 190 stupnjeva C.Pogačice koje ne iskoristite za sendviče možete jesti i same.Dok se pogačice hlade ispecite fritaju.

3

Umutite 1 jaje,1 bjelanjak,svježi sir 5 žlica ,5 žlica ocijeđenog,blanširanog i nasjeckanog špinata,malo soli i stavite na pek papir i po toj smjesi poredajte nekoliko komada rajčice.Pecite u pećnici dok se fritaja ne stisne.

4

Ohlađene pogačice prerežite po pola,stavite majonezu,kulen,fritaju,narezan po dužini mladi luk,opet kulen,majonezu i poklopite drugim dijelom pogačice.Ovdje je korišteno pecivo koje je prhko,blagog okusa sira i začinskog bilja da naglasi svu raskoš kulena.A i čili majoneza se dobro uklapa ,sve zajedno daje zaokruženu cjelinu,Kako namirnica,tako i raznih dijelova Hrvatske,

Okus savršenstva