Pileći trio gušt

ShareTweetSave
1

Ovaj sam sendvič napravila sinu kojio obožava piletinu na sve načine , a zove se trio gušt zbog 3 glavna dodatka : majoneze zvjezda , pancete i gljiva , kad se oni spoje sa mariniranom piletinom , pikantnim sirom , to je onda rapsodija okusa , probajte , oduševit će vas .Pecivo napravimo ovako : 175 ml tople vode, pola kesice suhog kvasca, pola žličice male soli, 250 glatkog brašna kojeg vi želite , 1 bjelanjak , od svega zam,jesimo mekano tijesto i nek se diže bar 30 min , premjesimo ga napravimo mala duguljasta peciva zarežemo ih nožem i nek se opet dižu 30 min pokriveni . Namažemo ih bjelancem i stavimo peć na 200 C 25 min dok porumene. Ohladite ih . Piletinu narežemo na trakice i mariniramo u dalmatinskim začinima , maslinovom ulju, češnjaku sitno nasjeckan, čili , senf u hladnjaku najmanje 45 min. još bolje preko noći kao kod mene ovdje . Ispečemo je na naglo na tavi dok dobije boju ,ne morate dodavati ulje jer je već u maslinovom ulju marinirana izvadimo je na toplo , a na istoj tavi ispečemo gljive narezane na fete , posolimo , popaprimo , izvadimo gljive , dodamo pancetu da samo dobije lijepu boju i luk na kolutove . Sendvič slažemo : pecivo namažemo majonezom i umakom koji je ostao na tavi od pečenja , stavimo listove salate , piletinu može i topla a i hladna , pa gljive , pa sir pikantni, pa luk pečeni pa zvijezda majonezu , pa onda sve vrste salate , rajčice, matovilac , masline ,na vrh klice, poklopimo pecivom koje smo također namazali zvjezda majonezom i malo umaka s tave .... ma divno , .... Sin oduševljen , kaže da bi Pileći trio guš sendvič jeo svaki dan pa bi mu Zvijezda majoneza dolazila u san . Probajte i vi, jedite i sanjajte vašu Zvijezda majonezu onu koju vi najviše volite .... dobar tek ????

 200 g pileća prsa
 1 kom. domaće pecivo
 100 g mješane gljive bijeli i smeđi šampinjoni, bukovače, i slične
 100 g pikantni sir npr paški
 4 žlice zvjezda majoneza
 200 g dalmatinske pancete
 10 kom. crne masline
 1 cup mješana salata, rikula, matovilac, rajčica, krastavac, rotkvica
 1 mala glavica luk
 1 mala glavica češnjak
 1 žlica klica bilo koje
 4 žlice maslinovo ulje
 2 žlice dalmatinskih suhih začina bosiljak, origano, ružmarin , čili papričica
 1 žlica senfa

NAMIRNICE

 200 g pileća prsa
 1 kom. domaće pecivo
 100 g mješane gljive bijeli i smeđi šampinjoni, bukovače, i slične
 100 g pikantni sir npr paški
 4 žlice zvjezda majoneza
 200 g dalmatinske pancete
 10 kom. crne masline
 1 cup mješana salata, rikula, matovilac, rajčica, krastavac, rotkvica
 1 mala glavica luk
 1 mala glavica češnjak
 1 žlica klica bilo koje
 4 žlice maslinovo ulje
 2 žlice dalmatinskih suhih začina bosiljak, origano, ružmarin , čili papričica
 1 žlica senfa

Način pripreme

1

Ovaj sam sendvič napravila sinu kojio obožava piletinu na sve načine , a zove se trio gušt zbog 3 glavna dodatka : majoneze zvjezda , pancete i gljiva , kad se oni spoje sa mariniranom piletinom , pikantnim sirom , to je onda rapsodija okusa , probajte , oduševit će vas .Pecivo napravimo ovako : 175 ml tople vode, pola kesice suhog kvasca, pola žličice male soli, 250 glatkog brašna kojeg vi želite , 1 bjelanjak , od svega zam,jesimo mekano tijesto i nek se diže bar 30 min , premjesimo ga napravimo mala duguljasta peciva zarežemo ih nožem i nek se opet dižu 30 min pokriveni . Namažemo ih bjelancem i stavimo peć na 200 C 25 min dok porumene. Ohladite ih . Piletinu narežemo na trakice i mariniramo u dalmatinskim začinima , maslinovom ulju, češnjaku sitno nasjeckan, čili , senf u hladnjaku najmanje 45 min. još bolje preko noći kao kod mene ovdje . Ispečemo je na naglo na tavi dok dobije boju ,ne morate dodavati ulje jer je već u maslinovom ulju marinirana izvadimo je na toplo , a na istoj tavi ispečemo gljive narezane na fete , posolimo , popaprimo , izvadimo gljive , dodamo pancetu da samo dobije lijepu boju i luk na kolutove . Sendvič slažemo : pecivo namažemo majonezom i umakom koji je ostao na tavi od pečenja , stavimo listove salate , piletinu može i topla a i hladna , pa gljive , pa sir pikantni, pa luk pečeni pa zvijezda majonezu , pa onda sve vrste salate , rajčice, matovilac , masline ,na vrh klice, poklopimo pecivom koje smo također namazali zvjezda majonezom i malo umaka s tave .... ma divno , .... Sin oduševljen , kaže da bi Pileći trio guš sendvič jeo svaki dan pa bi mu Zvijezda majoneza dolazila u san . Probajte i vi, jedite i sanjajte vašu Zvijezda majonezu onu koju vi najviše volite .... dobar tek ????

Pileći trio gušt