Picek među zvijezdama

ShareTweetSave
1

Pileći file narežite na trake, stavite ga u zdjelicu, posolite i popaprite. Stavite pola čajne žličice Curry mješavine začina, pospite chili ljuskicama ovisno o ljutini koju želite postići i prelijte sa Zvijezda maslinovim uljem. Ostavite da se meso marinira 30 ak minuta ( ako imate vremena, ako ste u žurbi mozete i bez toga).
Ugrijte tavu na jakoj vatri, na ugrijanu tavu istresite meso. Popržite piletinu, nakon par minuta podlijte sa 1 dcl vode. Bitno je da vam vatra bude jača kako bi voda podigla sve začine sa dna tave. Kada voda gotovo do kraja ispari preko mesa prebacite 2 šnite pancete i nakon minute sklonite tavu s vatre.
Na dasku stavite šaku graha (možete ga sami skuhati ili kupovni iz konzerve) i vilicom ga izgnječite kako bi od toga dobili namaz.
Pecivo prerežite na pola. Na donji dio namažite namaz od graha i obilno preko njega nanesite Zvjezda majonezu. Narežite papriku na trakice i stavite na majonezu, na to položite piletinu, pa pancetu, stavite malo sweet chili umaka, pa završite sa mladim lukom i grana padanom sirom.
Dobar tek ????

 1 kom. Pilećih prsa (file)
 5 kapi Sweet chili umaka
 2 šnita Domaće pancete
 ½ kom. Kisele pečene paparike
 ½ cup Bijelog krupnog graha (kuhanog)
 2 list(a) Mladog luka
 5 šnita Grana padano sira
 1 kom. Lepinja(pecivo)
 ½ žličica Currya
 3 kom. Chili ljuskica

NAMIRNICE

 1 kom. Pilećih prsa (file)
 5 kapi Sweet chili umaka
 2 šnita Domaće pancete
 ½ kom. Kisele pečene paparike
 ½ cup Bijelog krupnog graha (kuhanog)
 2 list(a) Mladog luka
 5 šnita Grana padano sira
 1 kom. Lepinja(pecivo)
 ½ žličica Currya
 3 kom. Chili ljuskica

Način pripreme

1

Pileći file narežite na trake, stavite ga u zdjelicu, posolite i popaprite. Stavite pola čajne žličice Curry mješavine začina, pospite chili ljuskicama ovisno o ljutini koju želite postići i prelijte sa Zvijezda maslinovim uljem. Ostavite da se meso marinira 30 ak minuta ( ako imate vremena, ako ste u žurbi mozete i bez toga).
Ugrijte tavu na jakoj vatri, na ugrijanu tavu istresite meso. Popržite piletinu, nakon par minuta podlijte sa 1 dcl vode. Bitno je da vam vatra bude jača kako bi voda podigla sve začine sa dna tave. Kada voda gotovo do kraja ispari preko mesa prebacite 2 šnite pancete i nakon minute sklonite tavu s vatre.
Na dasku stavite šaku graha (možete ga sami skuhati ili kupovni iz konzerve) i vilicom ga izgnječite kako bi od toga dobili namaz.
Pecivo prerežite na pola. Na donji dio namažite namaz od graha i obilno preko njega nanesite Zvjezda majonezu. Narežite papriku na trakice i stavite na majonezu, na to položite piletinu, pa pancetu, stavite malo sweet chili umaka, pa završite sa mladim lukom i grana padanom sirom.
Dobar tek ????

Picek među zvijezdama