Print opcije:

Paško by Andrea Andrassy

 Toast kruh (može bijeli, može integralni)
 2 Jaja
 Zvijezda majoneza
 Senf
 Sol
 Papar
 Sir Gouda
 Paški sir
 Šunka po izboru
 Suncokretovo ulje
 Margo
1

Naribajte goudu i paški sir, pa ih pomiješajte u posudici. U maloj zdjelici pripremite smjesu od senfa i majoneze u omjeru 1:3, a u dubokom tanjuru zamutite 2 jaja koja ste posolili i popaprili. Pripremite 3 šnite toast kruha namažite ih smjesom senfa i majoneze. Sendvič se slaže u 3 kata - prvi kat je toast + sir + šunka. Na šunku na kraju prve šnite još treba staviti malo sira, a nakon toga sve poklopiti drugom šnitom toasta tako da je dio namazan senfom i majonezom okrenut prema gore. Drugi kat sendviča je šunka + sir. Nakon toga ide treća šnita toasta, ali je ovaj put dio namazan senfom i majonezom okrenut prema dolje, tako da je gornji dio suh. Nakon što ste složili sendvič, potisnite ga dlanom ili kuhinjskom daskom kako bi se malo stanjio, a sastojci međusobno dobro stisnuli. Ovo je važno jer se sendvič peče u tavi i ovako je manja šansa da sve iscuri. Ako sa strane vire šunka ili sir, možete malo odrezati višak i pojesti ga. Ovako složen sendvič se umače u razmućeno jaje sa svih strana - važno je da se jajem oblože i bočne strane sendviča.

2

Na tavi zagrijte kombinaciju ulja i Marga - odokativno, ne mora biti previše. Unutra stavite sendvič i na umjerenoj vatri pecite sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Treba zapeći i bočne strane, a ako izgleda kao da bi se sendvič mogao raspasti, može se pridržati lopaticama za pečenje. Kad je sendvič pečen, izvadite ga na tanjur obložen papirnatim ubrusom i pustite da se malo “odmasti.”

3

Prerežite napola i poslužite uz Zvijezda majonezu.

4

Dobar tek i sretno s pripremama za ljeto.