Party Cubes

ShareTweetSave
1

Napraviti crveni pesto od sušene rajčice,protisnutoga češnjaka,bazilika,pinjola,parmezana,maslinova ulja,soli,papra u omjerima navedenim u rubrici "namirnice".Sve sastojke staviti u blender,na srednju brzinu dok se ne dobije jednolična masa.

Drugi "bijeli umak" radimo od majoneze,jogurta,kiseloga vrhnja,sitno nasjeckanoga crvenoga luka,soli papra u omjerima navedenim u rubrici "namirnice. Sve sastojke lagano miješamo,dok ne dobijemo kremastu strukturu.
Ciabattu razrežemo cijelom dužinom na dvije jednake polovice. Donju polovicu bogato premažemo bijelim umakom,na umak nanesemo tanko rezanu rajčicu na krugove.Ispunjavamo cijelu površinu.Sada nanosimo tanko narezane listove mozzarele-također cijelom površinom.Posljednji red nanosimo pureću šunku tanko rezanu.Gornju polovicu ciabatte bogato premažemo crvenim pestom,te kao na sendvič poklopimo donju sa nadjevom.Blago pritiskamo po cijeloj površini,da poravnamo eventualne izbočine. Tako pripremljeno čvrsto umotamo u najlonsku foliju i opteretimo recimo težom knjigom.Stavimo u hladnjak na 12 sati.
Po isteku izvadimo iz hladnjaka,oslobodimo od folije i režemo na kocke.
Pozovemo drage prijatelje i poslužimo uz tamno pivo.

 1 kom. kukuruzna ciabatta
 100 g sušene sjeckane rajčice (pomodoro secco)
 2 žlice sjeckanih listova svježega bazilika
 2 žličica protisnutoga češnjaka
 1 žlica pinjola
 4 žlice svježe naribanoga parmezana
 1 cup maslinovoga ulja ekstra djevičanskoga
 3 žlice Zvijezda light majoneze
 3 žlice čvrstoga jogurta
 1 žlica kiseloga vrhnja
 1 žličica sitno nasjeckanoga crvenoga luka
 1 žličica nasjeckanoga peršina
 1 svježa rajčica
 150 g mozzarelle
 200 g pureće šunke
 crni papar,sol

NAMIRNICE

 1 kom. kukuruzna ciabatta
 100 g sušene sjeckane rajčice (pomodoro secco)
 2 žlice sjeckanih listova svježega bazilika
 2 žličica protisnutoga češnjaka
 1 žlica pinjola
 4 žlice svježe naribanoga parmezana
 1 cup maslinovoga ulja ekstra djevičanskoga
 3 žlice Zvijezda light majoneze
 3 žlice čvrstoga jogurta
 1 žlica kiseloga vrhnja
 1 žličica sitno nasjeckanoga crvenoga luka
 1 žličica nasjeckanoga peršina
 1 svježa rajčica
 150 g mozzarelle
 200 g pureće šunke
 crni papar,sol

Način pripreme

1

Napraviti crveni pesto od sušene rajčice,protisnutoga češnjaka,bazilika,pinjola,parmezana,maslinova ulja,soli,papra u omjerima navedenim u rubrici "namirnice".Sve sastojke staviti u blender,na srednju brzinu dok se ne dobije jednolična masa.

Drugi "bijeli umak" radimo od majoneze,jogurta,kiseloga vrhnja,sitno nasjeckanoga crvenoga luka,soli papra u omjerima navedenim u rubrici "namirnice. Sve sastojke lagano miješamo,dok ne dobijemo kremastu strukturu.
Ciabattu razrežemo cijelom dužinom na dvije jednake polovice. Donju polovicu bogato premažemo bijelim umakom,na umak nanesemo tanko rezanu rajčicu na krugove.Ispunjavamo cijelu površinu.Sada nanosimo tanko narezane listove mozzarele-također cijelom površinom.Posljednji red nanosimo pureću šunku tanko rezanu.Gornju polovicu ciabatte bogato premažemo crvenim pestom,te kao na sendvič poklopimo donju sa nadjevom.Blago pritiskamo po cijeloj površini,da poravnamo eventualne izbočine. Tako pripremljeno čvrsto umotamo u najlonsku foliju i opteretimo recimo težom knjigom.Stavimo u hladnjak na 12 sati.
Po isteku izvadimo iz hladnjaka,oslobodimo od folije i režemo na kocke.
Pozovemo drage prijatelje i poslužimo uz tamno pivo.

Party Cubes