Pajoneza- Zvijezda proljeća

ShareTweetSave
1

Vesele patkice razigrat će svaki uskršnji stol!

Radila sam domaće pecivo. Zamijesila sam tijesto (pola kile brašna, 100 ml toplog mlijeka, 2 jaja, 100 g rastopljenog maslaca, 3 vanilin šećera, žličica soli, kvasac) i ostavila da se diže pola sata. Oblikovala sam peciva oblika patke, zeca ili uobičajeno- hambi pecivo. Za ukrase sam koristila bademe i crni papar. Peciva se peku 20-ak minuta na 180 stupnjeva u prethodnoj zagrijanoj pećnici.

2

Za vrijeme pečenja peciva, piletinu sam posolila i pobiberila (začinite prema Vašem ukusu) i 15-ak minuta prepekla u grill tavici.

3

Skuhala sam tvrdo kuhana jaja i pripremila ostale sastojke.

4

Pecivo oblika patke prerezala sam po- pola. Prvo ide sloj Zdenka Special sirnog namaza, potom naribana tvrdo kuhana jaja i naribani Gauda sir. Sljedeći sloj je piletina preko koje ide Zvijezda majoneza Čili. Zatim slažem bobice svježeg bijelog grožđa, orahe i dodajem žlicu Zvijezda majoneze Light.

5

Za dekoraciju šašavih muhara iskoristila sam cherry rajčice koje sam išarala točkicama Zvijezda majoneze, a za stručak gljive poslužio je Gauda sir.
Sočna piletina upotpunjena majonezom u kombinaciji sa slatkim grožđem i orasima tvori harmoniju okusa koja će zadovoljiti i najvećeg skeptika!
Toplo preporučujem da iskušate ovaj recept, ugodno ćete se iznenaditi!

 200 g pilećih prsa
 1 žlica Zvijezda majoneze Light
 2 žlice Zvijezda majoneze Čili
 2 kom. jaja
 1 kom. Zdenka Special sirnog namaza
 100 g KPlus Gauda sira
 1 kom. bijelog svježeg grožđa
 50 g oraha
 2 kom. domaćeg ili kupljenog peciva

NAMIRNICE

 200 g pilećih prsa
 1 žlica Zvijezda majoneze Light
 2 žlice Zvijezda majoneze Čili
 2 kom. jaja
 1 kom. Zdenka Special sirnog namaza
 100 g KPlus Gauda sira
 1 kom. bijelog svježeg grožđa
 50 g oraha
 2 kom. domaćeg ili kupljenog peciva

Način pripreme

1

Vesele patkice razigrat će svaki uskršnji stol!

Radila sam domaće pecivo. Zamijesila sam tijesto (pola kile brašna, 100 ml toplog mlijeka, 2 jaja, 100 g rastopljenog maslaca, 3 vanilin šećera, žličica soli, kvasac) i ostavila da se diže pola sata. Oblikovala sam peciva oblika patke, zeca ili uobičajeno- hambi pecivo. Za ukrase sam koristila bademe i crni papar. Peciva se peku 20-ak minuta na 180 stupnjeva u prethodnoj zagrijanoj pećnici.

2

Za vrijeme pečenja peciva, piletinu sam posolila i pobiberila (začinite prema Vašem ukusu) i 15-ak minuta prepekla u grill tavici.

3

Skuhala sam tvrdo kuhana jaja i pripremila ostale sastojke.

4

Pecivo oblika patke prerezala sam po- pola. Prvo ide sloj Zdenka Special sirnog namaza, potom naribana tvrdo kuhana jaja i naribani Gauda sir. Sljedeći sloj je piletina preko koje ide Zvijezda majoneza Čili. Zatim slažem bobice svježeg bijelog grožđa, orahe i dodajem žlicu Zvijezda majoneze Light.

5

Za dekoraciju šašavih muhara iskoristila sam cherry rajčice koje sam išarala točkicama Zvijezda majoneze, a za stručak gljive poslužio je Gauda sir.
Sočna piletina upotpunjena majonezom u kombinaciji sa slatkim grožđem i orasima tvori harmoniju okusa koja će zadovoljiti i najvećeg skeptika!
Toplo preporučujem da iskušate ovaj recept, ugodno ćete se iznenaditi!

Pajoneza- Zvijezda proljeća