#ozBILJNO ljut sendvič za sve koji vole pikantno i slasno i drugi je po redu iz serije veganskih sendviča #bilje.
Gljive bukovače pripremljene na "pulled" trgani način, dinstane u finom umaku od senfa, cikle i javorovog sirupa. Svježi mix ljubičastog kupusa, mrkve, granny smith jabuke i pikantni preljev koji se sastoji od Omegol majoneze, stabljike celera i nekoliko vrsti najljućih papričica iz moje kolekcije. Koliko će sendvič biti ljut odredit ćete na kraju sami, sukladno svojim mogućnostima ;). Ja se baš volim jako naljutiti, a iako sam recept pisala za jedan sendvič, ja sam sebi spremila duplo, dakle dva sendviča :D. Sugeriram i vama.
Jednom kad se #ozBILJNO naljutiš, teško te prođe.
1. "Pulled" bukovače napravite tako da ih vilicom istrgate na trakice i skupa s kosanim lukom dinstate desetak minuta na maslinovom ulju. Zatim dodate sitno sjeckani češnjak, senf, javorov sirup, umak od rajčice, promiješate i ulijete sok od cikle. Uz povremeno miješanje dinstate dok tekućina ne ispari te na kraju posolite i popaprite.
*sok od cikle napravite ili sokovnikom ili pomiješajte trećinu cikle s malo vode i blendajte.
2. Kupus, mrvu i jabuku rezati na "julienne" , a kriške kruh tostirate.
3. Stabljiku celera i pikantne papričice izrezatina malene kockice i pomiješati s Omegol majonezom.
4. Sad kad je sve spremno, jedino što preostaje je slaganje sendviča. Hrskava kriška kruha, svježa kombinacija povrća i kisele jabuke, "puled" bukovače u slasnom ljepljivom umaku i pikantan preljev. Natrgajte listove peršina ili korijandera i prekrite s drugom kriškom tostiranog kruha.
5. Zaključajte vrata da vam nitko ne smeta i prionite jelu.
Servings 1