Osvjetlaj mi obraz(ine)!

ShareTweetSave
1

Priprema: Obrazine posoliti i popapriti te natrljati mješavinom začina (piment, đumbir u prahu, chilli, mljeveni kopar). Sve premazati zrnatim senfom. Na zagrijanoj tavi s malo masnoće obrazine kratko zapeći sa svake strane. Nakon toga, obrazine staviti u posudu za pečenje s malo masnoće i dva češnja češnjaka te podlijati s 1 dl vode. Poklopiti folijom i peći u pećnici sat i pol na 180 stupnjeva. Nakon toga otkriti posudu i peći otkriveno još dodatnih pola sata. Kad je meso gotovo, raskomadati ga vilicom i ostaviti u umaku od pečenja, kako bi bilo što sočnije.
U međuvremenu pripremiti karamelizirani luk. Na malo masnoće dinstati luk narezan na ploške, malo posoliti. Kad omekša podlijati s 3-4 žlice crnog vina i po potrebi par žlica vode. Dodati malu žličicu meda. Kad tekućina ispari – luk je gotov.
Slaganje sendviča: Na prerezano pecivo namazati Zvijezda majonezu. Potom poslagati jabuku izrezanu na tanke ploške. Na to staviti meso obrazina te karamelizirani luk. Sendvič završiti listovima mladog radiča i drugom polovicom peciva.
Dobar tek!

 2 kom. svinjskih obrazina
 1 jabuka
 1 ljubičasti luk
 1 Zvijezda majoneza
 1 pecivo
 2 žlice zrnatog senfa
 4 žlice crnog vina
 1 žličica meda
 1 šaka radiča
 2 češnja češnjaka
 sol
 papar
 mljeveni đumbir
 mljeveni kopar
 piment
 chilli

NAMIRNICE

 2 kom. svinjskih obrazina
 1 jabuka
 1 ljubičasti luk
 1 Zvijezda majoneza
 1 pecivo
 2 žlice zrnatog senfa
 4 žlice crnog vina
 1 žličica meda
 1 šaka radiča
 2 češnja češnjaka
 sol
 papar
 mljeveni đumbir
 mljeveni kopar
 piment
 chilli

Način pripreme

1

Priprema: Obrazine posoliti i popapriti te natrljati mješavinom začina (piment, đumbir u prahu, chilli, mljeveni kopar). Sve premazati zrnatim senfom. Na zagrijanoj tavi s malo masnoće obrazine kratko zapeći sa svake strane. Nakon toga, obrazine staviti u posudu za pečenje s malo masnoće i dva češnja češnjaka te podlijati s 1 dl vode. Poklopiti folijom i peći u pećnici sat i pol na 180 stupnjeva. Nakon toga otkriti posudu i peći otkriveno još dodatnih pola sata. Kad je meso gotovo, raskomadati ga vilicom i ostaviti u umaku od pečenja, kako bi bilo što sočnije.
U međuvremenu pripremiti karamelizirani luk. Na malo masnoće dinstati luk narezan na ploške, malo posoliti. Kad omekša podlijati s 3-4 žlice crnog vina i po potrebi par žlica vode. Dodati malu žličicu meda. Kad tekućina ispari – luk je gotov.
Slaganje sendviča: Na prerezano pecivo namazati Zvijezda majonezu. Potom poslagati jabuku izrezanu na tanke ploške. Na to staviti meso obrazina te karamelizirani luk. Sendvič završiti listovima mladog radiča i drugom polovicom peciva.
Dobar tek!

Osvjetlaj mi obraz(ine)!