Print opcije:

Olivina tajna

 200 g svježi špinat ili pola paketića smrznutog
 1 kom. mladi luk, zeleni dio
 2 žlice maslinovo ulje Zvijezda
 ¼ žličica sol
 ¼ žličica papar
 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina ili žličica osušenog
 4 kom. kruha za tost većeg formata
 3 žlice majoneze Zvijezda
 1 kom. češanj češnjaka
 1 kom. jaje
 3 žlice maslinovo ulje Zvijezda, za prženje sendviča
1

Djeca ne vole špinat. Djeca ne vole špinat? Uz sendvič „Olivina tajna“, sva djeca će zavoljeti špinat i biti jaka kao Popaj. Pa da vidimo što to Oliva zna, što drugi ne znaju. Zvijezda majoneza će nam pomoći.
Uzeti veću hrpicu svježeg špinata, pa listove sitno nasjeckati, a može poslužiti i smrznuti. U tavu staviti malo Zvijezda maslinovog ulja, dodati nasjeckane listove jednog mladog luka i nakon par minuta špinat, posoliti i popapriti. Propirjati da ishlapi tekućina, dodati žlicu nasjeckanog svježeg ili žličicu sušenog peršina, pa odložiti na stranu.

2

Od 4 komada kruha za tost (veći format), od kojih ćemo napraviti dva sendviča, usko odrezati koricu, pa ih valjkom povaljati kao tijesto. Ako koristite kruh za tost manjeg formata, možete napraviti 4 manja sendviča (8 komada kruha). Sredinu premazati mješavinom koju napravimo od tri uvrh žlice Zvijezda majoneze i sitno usitnjenog jednog češnja češnjaka, a rub u širini cca 1,5 cm premazati razmućenim jajetom. Staviti na jedan komad kruha dvije žlice mješavine od špinata i poklopiti drugim komadom da premaz od majoneze bude u unutrašnjosti.

3

Dobro prilijepiti rubove kruha, pa viljuškom s vanjske strane okolo pritisnuti da se rubovi dodatno zalijepe. Kistom premazati razmućenim jajetom na obje vanjske strane.

4

Na malo maslinovog ulja (3 žlice) pržiti sendviče na laganom izvoru topline s obje strane do bakreno-zlatne boje. Po želji poslužiti tople ili hladne.

5

Onima koji imaju iskustva da im djeca ne vole špinat, jamčim da s tim nikada više neće imati brige nakon što pripreme ove brze i jednostavne mini soparnike. Doduše, lažne, jer se originalno rade s blitvom. Ali, okus ovih sa špinatom je božanstven, obožavaju ih veliki i mali! Ako uzmemo u obzir i činjenicu da su brzo gotovi, jer ne mijesimo tijesto, ovo je pravo malo otkriće. Jako fino otkriće. ;) Mljac! ;D

Nutrition Facts

Servings 1