Okusi Hrvatsku (u jednom zalogaju)

ShareTweetSave
1

Za mene pravi Hrvatski sendvič mora sadržavati u sebi autohtone domaće sastojke kao što su Dalmatinski pršut, Slavonski kulen, Paški sir, Istarske tartufe, kapari, ajvar i sl. Upravo sam u ovom sendviču odlučio spojiti neke od sastojaka koji su karakteristični samo za područje Hrvatske, i naravno sve to dodatno poboljšao sa Zvijezda majonezom.

Moram priznati da mi je bilo teško odlučiti se samo za ove sastojke jer ima puno finih domaćih namirnica iz svih krajeva Lijepe Naše, ali ovo se pokazala kao dobitna kombinacija

Zaljubiti ćete se na prvi griz, vjerujte mi

Postupak je sljedeći:

1. Prvo treba napraviti ukusan umak sa Zvijezdom majonezom
2. Pola vrećice Delikates Zvijezda majoneze staviti u manju posudu, dodati narezane kapare, tartufatu i mljevenu papriku te sve zajedno dobro promiješati.
3. Pecivo prepolovite na pola i donji dio premažite umakom od majoneze, kapara, tartufate i mljevene paprike.
4. Na to dodajte rikolu, pa pršut, kulen i sir narezan na trokutiće.
5. Gornju polovicu peciva premazati ajvarom i posipati kolutićima mladog luka.
Preklopite i uživajte u ovom sendviču koji pršti okusima iz svih djelova Hrvatske
Dobar tek!

 1 kapara
 1 mljevne paprike
 1 tartufate od bijelih tartufa
 1 rikole
 1 pecivo sa bučinim sjemankama
 3 Dalmatinskog pršuta
 3 Slavonskog kulena
 6 Paškog sira
 2 domaćeg ajvara
 1 mladi luk

NAMIRNICE

 1 kapara
 1 mljevne paprike
 1 tartufate od bijelih tartufa
 1 rikole
 1 pecivo sa bučinim sjemankama
 3 Dalmatinskog pršuta
 3 Slavonskog kulena
 6 Paškog sira
 2 domaćeg ajvara
 1 mladi luk

Način pripreme

1

Za mene pravi Hrvatski sendvič mora sadržavati u sebi autohtone domaće sastojke kao što su Dalmatinski pršut, Slavonski kulen, Paški sir, Istarske tartufe, kapari, ajvar i sl. Upravo sam u ovom sendviču odlučio spojiti neke od sastojaka koji su karakteristični samo za područje Hrvatske, i naravno sve to dodatno poboljšao sa Zvijezda majonezom.

Moram priznati da mi je bilo teško odlučiti se samo za ove sastojke jer ima puno finih domaćih namirnica iz svih krajeva Lijepe Naše, ali ovo se pokazala kao dobitna kombinacija

Zaljubiti ćete se na prvi griz, vjerujte mi

Postupak je sljedeći:

1. Prvo treba napraviti ukusan umak sa Zvijezdom majonezom
2. Pola vrećice Delikates Zvijezda majoneze staviti u manju posudu, dodati narezane kapare, tartufatu i mljevenu papriku te sve zajedno dobro promiješati.
3. Pecivo prepolovite na pola i donji dio premažite umakom od majoneze, kapara, tartufate i mljevene paprike.
4. Na to dodajte rikolu, pa pršut, kulen i sir narezan na trokutiće.
5. Gornju polovicu peciva premazati ajvarom i posipati kolutićima mladog luka.
Preklopite i uživajte u ovom sendviču koji pršti okusima iz svih djelova Hrvatske
Dobar tek!

Okusi Hrvatsku (u jednom zalogaju)